Bu arada "Otomotivin mayısı ve haziranı nisandan çok daha iyi olacak" diyerek tıpkı ekonomi konusunda açıklamalar yapan Maliye Bakanı gibi konuştu…

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, "Türkiye'de otomotivde şu anda korkulacak, endişe edilecek herhangi bir durum yok. Nisan ayı özelinde pandemi etkisiyle bence yine de 26 bin 457 adetlik satış iyidir. Otomotivin mayısı ve haziranı nisandan çok daha iyi olacaktır." dedi.

Şahsuvaroğlu, nisan ayına girerken 15 bin adetlik araç satışı öngördüklerini bu nedenle 26 bin adetlik satışla nisan ayının yılın geri kalanı adına ümitlendirdiğini dile getirdi. Türkiye'de otomotiv satışlarında şu anda korkulacak, endişe edilecek herhangi bir durum olmadığını dile getiren Şahsuvaroğlu, "Nisan ayı özelinde pandemi etkisiyle bence yine de 26 bin 457 adetlik satış iyidir. Otomotivin mayısı ve haziranı nisandan çok daha iyi olacaktır. Çünkü fabrikalar üretime başladı. Türkiye'de bulunurluk noktasında sıkıntı olduğu için nisan ayı düşük geçti. Finansal erişim hiç olmadığı kadar ucuz, finansal erişimle birlikte kaynak erişimi de var. Özellikle 3. çeyrek bizim iyice toparlanma dönemimiz olur, son çeyrekte de inşallah hareketli bir dönem geçiririz diye öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tüketici showrooma gelip aracına dokunmak istiyor

 Şahsuvaroğlu, yetkili satıcılar bünyesindeki showroomların uzun zamandır dijital kanallar üzerinden müşteri arayışında olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz dijitale zaten son 4-5 yılda yoğun şekilde önem veriyorduk, planlamalarımızın hep önündeydi. Ama dijitalleşmenin yanı sıra tüketici yine gelip aracına dokunmak istiyordu. Daha çok müşteri aracını dijitalde seçecek. Burada, dijitalde, müşteriye sunulacak imkanlar, müşteriyi dijitalde tutacak aktiviteler biraz ön plana çıkacak. Her marka, üreticisi de ithalatçısı da bayisi de bu konu üzerinde yıllardır zaten bir çalışma içerisinde. Bu biraz daha hızlanacak. Yeni normalde insanlar elbette internetten seçimlerini yapacaklar ama tüketici yine de showrooma gelip aracına dokunmak istiyor."