“Piyasanın doygunluğu ile ilgili bir değerlendirmeniz var mı? Çünkü ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt da araçları alacak olan aldı artık yeni araç alacak olan kalmadı gibisinden yorumları var. Ne diyorsunuz? ”
 
“Biliyorum ancak ben o görüşe katılmıyorum. Baktığınızda orada rakamlar konuşuyor. Sanırım ilk yarı yılda Türkiye pazarında 1.000 kişiye düşen araç sayısı 152’ydi. Belki 140 olmuştur, belki 160. G20 için de Avrupa Birliği için de bizim altımızda bir ülke olduğunu hatırlamıyorum. Değişmediyse tabi, bunlar dinamik datalar. Sonuçta burada bir talep var. Metropollerde oturan insanları düşünün. İstanbul’u, İzmir’i, Karadeniz Bölgesi’ni düşünün... Bir grup insanın toplu ulaşım seçeneği sınırlı olduğu için araç alımını öteleyemiyor.  ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Orta ve uzun vadede değişiklik olmaz söylemlerini de okuyorum ancak ben öyle düşünmüyorum. Hem dilimlerin artırılmasında hem de baremlerin yükseltilmesinde bir dokunuş olacaktır.
 
 

Güncellenmediği takdirde sistem tıkanır mı?
 
“Ağustos ayı itibarıyla satılan araçların yüzde 94’ü %80 ÖTV diliminde. Özetle şu anda pratikte sistemde tek dilim kaldı. Sistem tıkanır mı, tıkanmaz. Bu şekilde devam eder ancak mevcut durumda bir büyüme ya da bir gelişmeden söz edemeyiz. Ben galiba 3 sene önce söylemiştim, 1 milyonluk pazar şu aşamada çok mümkün değil diye.  Potansiyel var, olması gereken yer o ama çok mümkün gözükmüyor. “
 

 
6 ay ve 6000 km şartnamesi nihai tüketiciye ulaşmada ne derece başarılı oldu?
 
“ 6 ay 6000 km şartnamesinin biz majör bir etkisini görmedik. Başta tabii ki her yapısal değişiklikte olduğu gibi bir kafa karışıklığı yarattı. Müşteri tipimiz biraz daha filtre oldu ama bunu da gözlemlemeye devam edeceğiz. Düzenleme sebebiyle şu anda galeri müşterisi sıfırlandı demek çok yanlış olur ama çok azaldı. Ağustos ayı ile birlikte orayı bir durdurduk. Şu an galerilerin birinci önceliği elindeki stoğu 15 Eylül'e kadar ikinci ele çevirmek. Daha doğrusu nakite dönmek. O nedenle kısa dönemde dar bir bantla ikinci el fiyatlarının düşmesi beklenebilir ki ilk belirtilerini de gördük.