Türkiye genelinde Hyundai ve Opel bayileriyle faaliyet gösteren Erdemir Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir, bu zorlu dönemde en iyi hizmeti verebilmek için işlerinin başında olduklarını söyleyerek, koronavirüse karşı önlemler aldıklarını, hizmetlerindeki çeşitliliği artırdıklarını kaydetti. Vatandaşların özellikle toplu ulaşımdan uzak durduğunu, otomobillerini kullanmayı tercih ettiğini ifade eden Erdemir, bu dönemde servislere daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirtti. Erdemir, “Unutmamak gerekiyor ki, satış sonrası hizmetlerdeki sadakat süreci büyük önem kazanmış durumda. Her zaman olduğu gibi bu zorlu süreçte de müşterilerimizin yanındayız. Yaşadığımız her yeni tecrübeyi öğrenme haznemize atarak yolumuza devam ediyoruz. İşte müşterilerimizi ön plana çıkaran şirket kültürümüz böyle durumlarda öne çıkıyor” değerlendirmesini yaptı.

Özellikle bu zorlu dönemde Hyundai ile Opel markalarının özel hizmetlerle farklılık yarattığının altını çizen Erdemir, virüs salgınına karşı hem çalışanların hem toplumun sağlığını açısından önlem aldıklarını söyledi. Hyundai’nin ‘Kapınızdaki Servis’ uygulaması ile müşterilerin evlerinden çıkmadan araçlarının bakımlarını gerçekleştirebileceğine dikkat çeken Erdemir, “Covid-19 ile mücadele kapsamında evde kaldığımız bu dönemde araçlarını servise getiremeyen müşterilerimize destek olmak amacıyla araçlarını evlerinden alıp, bakım sonrası tekrar evlerine bırakıyoruz. Servise gelen tüm araçların ücretsiz dezenfektasyonunu gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı bizim her zaman önceliğimiz” dedi.

Yüksel Erdemir, Opel’in de evde kalmayı teşvik etmek ve sosyal izolasyon kavramına önem vermek amacıyla ‘Evde Kal’ söylemini bir harekete dönüştürdüğünü belirtti. Erdemir, showroom’ları ziyaret etmek isteyen müşterileri için de en üst seviyede hijyen kurallarının uygulandığını, araçlarda ücretsiz dezenfeksiyon gerçekleştirildiğini ve sınırlı sayıda ziyaretçi kabul ettiklerini sözlerine ekledi.  

 Ertelenen talep satışları patlatabilir

 Yüksel Erdemir, koronavirüs salgının kontrole alındıktan sonra hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte talepte önemli artış beklediklerini kaydetti. Erdemir, “Tüketicilerin ertelenen talebi, salgının etkilerinin geçmesiyle geri dönecektir. Sektör olarak 2020’ye iyi başlamıştık. Geçen yılın son çeyreğinden bu yana araç yetiştirmekte zorlanıyorduk. Ocak ve Şubat ayları da çok hareketli geçti. Sonuçta son 2 yıldır ertelenen bir talep var. Ayrıca birçok yeni model pazara sunuldu, yenileri de gelmeye devam edecek. Ekonomik ve sosyal hayatın normalleşmesiyle satışlarda patlama bekliyoruz” diye konuştu.