Ayrıca otomobil satışlarındaki en büyük engelin sadece ÖTV olduğunu söylemenin hedef şaşırtmak olduğu söyleniyor.
Otomotiv Distribütörleri DerneğiBaşkanı Ali Bilaloğlu’nun içinde bulunulan ekonomik şartlarda uzun zamandır hiçbir şey yapmaması da eleştirilen konuların başında geliyor. Doğuş Otomotiv Grubu’ndaki suskunluğunu ODD’de de sürdürdüğü eleştirilirken; Ali Bilaloğlu’nun  benzer tavrı ODD Yönetim Kurulu Başkanı olarak da sürdürmesi otomotiv yöneticilerini ve bayilerin tepkisine yol açıyor. 
Otomotiv Distribütörleri Derneği  (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’nun  geçen hafta yaptığı "Önerimiz 2019 yıl sonuna kadar Otomobil grubunda motor hacmi 1.600 cc’yi aşmayan araçlarda ÖTVnin sıfırlanması, ticari araç grubunda da  ÖTV’nin sıfırlanması ve KDV indiriminin yüzde 1 olarak devam ettirilmesi olup, sağlanacak olan bu can suyu yaratılmakta olan tahribatı minimize edecek ve sektörümüz de içerisinden geçilen bu süreçte ülkemiz yararına üzerine düşeni yapmaya devam edecektir”  önerisi otomotiv sektörünün diğer paydaşları tarafından tepki ile karşılandı. Otomotiv’de ÖTV’nin sıfırlanmasının 2.el’i tamamen bitireceğini söyleyen sektör paydaşları Bilaloğlu’nu hem şimdiye kadar sektör adına hiç bir şey yapmamakla eleştirirken, hem de şu aşamada bu teklifte artiyetli olduklarını iddia ettiler.   Devlet çalıştayında emir verip MTV ve bataryalara kilo vergisi getirmekle suçlanan Bilaloğlu aynı zamanda elektrikli araçları engelleyip dizel otomobil satmaya çalışması da gündeme getirmekle de itham ediliyor.  Bunun dışında sektörün önemli isimleri bu konuda şu görüşleri savunuyorlar:
ÖTV’li fiyattan yeni araç alanlar bu aşamada haksızlığa uğramış olacaklar. ÖTV’li fiyattan araç alanlar daha fazla anapara miktarından kredi çektiklerinden gereksiz yere yüzde 35 daha fazla faiz ödemiş olacaklar. Kişilerin, şirketlerin ve filo kiralama şirketlerinin parklarındaki 2.el değerleri yüzde 35’den daha fazla kayba uğrayacak. ÖTV’nin sıfırlanmasıyla 1.600 cc ve altı ithal araçların satışlarının artması durumunda cari fazlamız cari açığa dönüşebilecek.
Sektör yöneticileri genel olarak ÖTV teşviğinin aynen yıl sonuna kadar devam etmesi görüşünde birleşiyorlar…
Sektörün önemli isimleri Rus Modeli adını verdikleri bir finans sisteminin getirilmesiyle sorunun her taraf için daha uygun şartlarda çözüleceği kanısında…