Geçtiğimiz aylarda Renault - Nissan ortaklığı, Mitsubishi'nin yüzde 34'lük hissesine sahip olmuştu. Bu ortaklık ise gelecek yıllarda elektrikli ve hibrit modellerin üretilmesi için yeşil ışığı yaktı. Nissan'ın her ne kadar yakın gelecekte tamamen elektrikli araçlara yönelmeye niyeti olduğunu bilsek de yeni plug-in hibrit araçlar müşteri açısından köprü görevi görebilir. 

Nissan'ın AR&GE müdürü Takasi Shirakawa: "Nissan ailesi olarak Mitsubishi Motors'a hoşgeldin diyoruz. Onların elinde Outlander PHEV modeli zaten bulunuyordu, ürün yelpazemizin sonraki jenerasyonlarında o modelle ortak bir şeyler yapabiliriz ama şimdilik bunların hepsi fikir aşamasında, onaylanan bir şey yok" dedi. Bu ortaklık, Avrupa pazarında satılacak daha küçük boyutlu plug-in hibrit modellerin üretimi konusunda yardımcı olabilir.

Shirakawa ayrıca sözlerine şunları da ekliyor: "Müşterilerimiz daha küçük bir elektrikli otomobil konusunda istekliler." Bu da Nissan Leaf ve BMW i3 gibi modeller anlamına geliyor. Bu model için henüz bir tarih ve detay verilmedi ancak yakın bir zaman içinde detayların açıklanacağını umuyoruz.