1 Nisan 2022’de Nissan Türkiye’ye Genel Müdür olarak atanan Charbel Abi Ghanem’le ilk kez hafta başında Sapanca’da düzenlenen Nissan’ın “Elektriğin Yeni Yolculuğu” lansmanında   biraraya geldik. Önce kısa ama etkileyici CV’sinden başlayalım. 1999 yılında profesyonel hayatına başlayan Charbel Abi Ghanem'in Nissan'la tanışması 2012 yılında gerçekleşti. O dönemler Nissan Japonya bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ghanem , 2015 yılında ise ABD'de görev aldı. 2 yıl boyunca Nissan'ın Kuzey Amerika Kıdemli Bayi Operasyon Müdürü olarak görev yapan Ghanem, 2017 yılında da Nissan Avrupa'da genel müdürlük yaptı. 2020 yılında bir kez daha görev değişikliği yapan Charbel Abi Ghanem, bu kez de Nissan Belçika'nın ülke direktörü pozisyonuna geldi. 
Görünen o ki, krizli ve sorunlu bölgelere “çözüm anahtarı” olarak gönderiliyor. 1 Nisan’da apar-topar Türkiye’ye gönderilmesi de bu yüzden zaten. Nissan Türkiye tarihinin en kötü dönemine genel müdür olarak imza atan Emre Doğueri’nin görevine Japonya tarafından son verildi. Yani “bültenci” ve Genel Müdür “sevici” arkadaşlar tarafından yazıldığı gibi ne sözleşme süresi sona erdi, ne de başka bir proje için istifa etti! Japonya yöneticileri onun döneminden önce çok başarılı bir grafik çizen Nissan Türkiye’nin erimesine daha fazla dayanamadılar ve 2. Yıl dolmadan gönderdiler. Yani işine son verdiler.
Charbel Abi Ghanem için ilk gözlemlerim şöyle; son derece samimi, içten, pozitif ve  akılcı. Röportaj sırasında hemen hemen her cümlesinde “çevik” kelimesinin altını çizdi. “Enkaz devraldım” demiyor ama yaptığı operasyonlar bunu gösteriyor. Hemen hemen tüm üst yönetici kadroyu değiştirdi. Şimdiye kadar Türk yöneticilerin ağırlıkta olduğu Nissan Türkiye’de kendi gibi düşünen ve hareket eden yabancı yöneticileri getirdi.
3 gün süren ve sayıları 100’ü bulan gazeteci topluluğunu ve bayileri ağırlayan Nissan Türkiye’de İletişim Departmanında yaptığı değişikliğin de ne kadar isabetli olduğunu gördük. Herkese “eşit ve samimi” davranan Nissan Türkiye Kurumsal İletişimi büyük bir yükün altından başarıyla kalktı. İletişim departmanının bu büyük etkinliğine PR Şirketini de (Ünite) davet etmesi, onları bizler gibi ağırlaması da büyük incelikti! Bunun bir başka örneğini görmediğim için paylaşayım istedim.
Yeni genel müdür Charbel Abi Ghanem tıpkı adı gibi tüm çalışanlarının Abi’si olmuş görüntüsü verdi. Gazetecilerle her masada samimi sohbeti, rakı içmesi, İstanbul trafiğini, kalabalıklığını bu kısa sürede kanıksaması Türkiye’ye kısa sürede ayak uydurduğunun bir göstergesiydi.
Geçtiğimiz yıllarda başka markalarda da örneklerini görmüştüm. Markanın ülkede çöküşe geçtiği dönende üst yönetim köklü bir “operasyon” için oraya “komando”sunu gönderiyor. Ve tüm yetkiyi de veriyor. Muhtemelen “ne yaparsa yapsın geçmişteki genel müdürden daha kötü yapamaz” diye düşünüyorlar. Ghanem’in vücut dili bana bunu çağrıştırdı. Operasyona gelmiş!
Rakamlar bu operasyonun başarısını ve başarısızlığını gösterecek.
Ama ben; yazdığım yazılar nedeniyle 2 yıllık Nissan Türkiye’den dışlanmamı sonlandıran Ghanem’e ve bunun için çabalayan Kurumsal İletişimi’ne teşekkür ediyorum. Bu yolculuklarında başarılar diliyorum.