Mutlu Akü, yeni ürünlerini ve sektöründeki en yeni teknolojileri Fransa’da Equip Auto Fuarı’ndasergiledi. Yoğun AR-GE çalışmaları sonunda hibrit araçlar için özel olarak geliştirilen Lityum İyon aküleri fuarda büyük ilgi topladı

Mutlu Akü, 17-21 Ekim tarihinde Fransa’nın Paris kentinde gerçekleştirilen Equip Auto Fuarı’na katıldı. Mutlu Akü, standında SFB teknolojisinden, Start-Stop AGM ve EFB teknolojisine, ağır hizmet akülerinden, Marin akülerine kadar geniş ürün gamını sektör profesyonelleri ve katılımcılarla buluşturdu.

Mutlu Akü’nün her geçen gün daha fazla tercih edilen elektrikli araçlar için Tuzla’daki üretim tesisinde AR-GE Merkezi’nde geliştirdiği Lityum-İyon akü ise yoğun ilgi topladı. Mutlu Akü tarafından geliştirilen Lityum-İyon akülerin standart akülere oranla enerji yoğunluğu daha fazla

bu sayede daha düşük hacme ve daha az ağırlığa rağmen, standart akülerden daha fazla enerji depolayabiliyor. Lityum iyon aküler kurşun asit akülere göre daha uzun ömre sahip.

Sadece hibrit otomobillerde değil, ev tipi enerji depolama, yenilenebilir enerji, UPS, Telekom ve forklift gibi endüstriyel sektörde yer alan araçlarda da kullanılan Lityum iyon aküler, karbon emisyonunu azaltmayı hedefleyen araçlarda kullanıldığı için de çevre dostu olarak kabul ediliyor.