Türkiye’deki büyüme hızı
T.S: Avrupa’da da MG'nin büyüme hızı ölçülmüş. Yani Avrupa’ya girip de en hızlı büyüyen marka şu ana kadar. Gerçekten çok hızlı. Bir önceki seneye göre toplam satışları ikiye katlamış durumdalar. Bunun yüzde 50 civarı İngiltere'den geliyor. Büyüme hızı olarak Avrupa'nın en hızlısı şu ana kadar giren markalardan büyüme olarak ama biz Türkiye'de Avrupa ortalamasından ya da İngiltere’den daha hızlı büyüyoruz. Yani biz ilk çeyrekte 6,5 kat büyüdük. MG 'de şu ana kadar giren markalara göre çok hızlı büyüyen ülkeler bazında değişiyor. O bağlamda etkileyici bir hızı ve azmi var. Gerçekten MG’nin bu iddialı bakış açısı bizim Doğan Trend olarak bakış açımıza çok uyuyor. Bizim de ölçülebilir risk alarak portföyümüzü dikkatli yöneterek büyüme azmimiz iddialı ve kuvvetli. SAIC’in de MG’nin de Avrupa’da ve dünyada büyümesi bizim frekansımızla tutuyor.
 
Vergi desteği alıyoruz
K.D: Bu vergi artışı özellikle yüksek bir vergi artışı. Yani şu anda gümrük vergisi yükü yüzde 54 bizim elektrikli araçlarımızda. Buna rağmen bu size bugün anons ettiğimiz 1 milyonun altındaki fiyat 969.000 TL SAIC’in de desteğiyle oldu. Yani destek de alıyoruz. Dolayısıyla hem desteklerini hissediyoruz hem de çok yakinen takipleri de mevcut.
 
Ek vergi olmasaydı?
K.D: Çok spekülatif olmasın ama bu Avrupa’da şu an MG’nin pazar payı işte ilk üçe girdi dedim yüzde 5.5’lara çıktı. Biz onun altında kalmazdık.
 
Biz çok  çevik bir şirketiz.
K.D: Biz sadece Suzuki sadece MG satan bir firma ya da bir distribütör olmak istemiyoruz ve bu şekilde de ayrışabileceğimize inanmıyoruz. Yani biz elektrikli araç ağırlıklı, onun etrafında keyifli ürünler sunan markalardan oluşan bir portföyümüz var. Biz çok çok çevik bir şirketiz. Yani bunu söylemek çok kolay. Herkes çevik gibi kelimelerle hani biz çok dar bir ekiple gerçekten işini iyi bilen gençlerin enerjisiyle sabah konuşurken onu söyledim, genç arkadaşlarımızın enerjisiyle olgunlarımızın ki biz olgunlardan sayalım kendimizi.
 
Pazar 1,5- 2 milyon olur
K.D.: Şimdi Türkiye bütün coğrafyadaki ülkelere göre çok daha pahalı, sıfırı da ikinci eli de pahalı. Bir şeyin fiyatı yüksekse alıcısı az oluyor matematik olarak biz bugün bu arabaların fiyatı Avrupa seviyelerine yakın olsa pazarın 1,5- 2 milyon adet olması işten değil.
 
Hedef 7 bin…
T.S: 2023’e baktığınızda geçen sene son döneminde sizle paylaştığımız adetler bu sene özelinde 5 bin civarında satış yapmayı öngörüyorduk. Bunu biz hızlı bir şekilde an itibariyle 7 bin adet olarak güncelledik. 7 bin adet araç satabileceğimizi öngörüyoruz. Umuyoruz ki tahmin edersiniz ki öyle de gerçekten talep hâlâ arzın önünde markamıza özel ve çok yoğun ilgi, alaka var. MG4 burada daha da coşturacak bir model. O potansiyeli olduğunu çok net görüyoruz. Bu adetler üzerine de gideceğimizi düşünüyoruz. Bunu yaparken bir taraftan da ağır ve emin adımlarla ilerliyoruz.