Mercedes GLE Coupe, yenilenen tasarımı ve teknolojileriyle tanıtıldı. Söz konusu modelle birlikte yeni Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe’nin de örtüsü kaldırıldı. Mercedes GLE Coupe’nin ön tasarımına baktığımızda ızgaranın daha baskın hale getirildiğini görüyoruz. Tasarımı yenilenen LED farlar ve büyük hava girişlerine sahip ön tampon da bu alandaki değişimler arasında. Arka tarafta ise ince stoplar, büyük egzoz çıkışları ve bu bölgeyi tamamen kaplayan krom plaka dikkat çekiyor.

 

GLE’yi yansıtan kabine baktığımızda 12.3 inçlik çift ekran yerleşimini yenilenen GLE Coupe’de de görüyoruz. Bunun yanı sıra deri spor direksiyon, spor koltuklar ve suni deriylekaplı kokpit de özellikler arasında. Arkada bulunan 655 litrelik alan, arka koltuklar katlandığında 1,790 litreye kadaryükseltilebiliyor.

 

GLE Coupe 350 d 4MATIC versiyonunda 268 beygir güç ve 600 Nm tork bulunurken, 400 d 4MATIC’de ise 325 beygir güç ve 700 Nm tork üreten motor kullanılacak. Mercedes-AMG GLE 53 Coupe’de ise elektrik desteğine sahip 3.0 litre altı silindirli turbo motor kullanılacak.