Teknoloji devi Nvidia ile Alman otomobil üreticisi Mercedes Benz yeni otomatik sürüş yetenekleri ve yazılım uygulamaları geliştirmeleri için anlaşma yaptılar. Daimler Genel Müdürü Ola Kaellenius Salı günü iki şirketin ortak sunumu sırasında, “Sürüş yardımı ve otonom sürüş için çığır açan yazılım tanımlı bir bilgisayar mimarisi başlatmak istiyoruz,” dedi.

Otonom bir araç işlemcisi olan Nvidia Drive AGX Orin Platformu, 2024'ten itibaren piyasaya sürülecek ve Mercedes bir otomobilin yazılımını bugün akıllı telefonlarla aynı şekilde güncellemesine izin verecek.

Daimler, şirketlerin daha yüksek seviyelerde otomatik sürüş sağlamak için yapay zeka ve otomatik araç uygulamalarını birlikte geliştireceklerini söyledi.

Yeni ortaklık, Daimler'in geçen hafta rakip Alman lüks otomobil üreticisi BMW ile otomatik sürüş konusunda bir geliştirme ittifakını duraklatma hareketini izliyor .

Mercedes ortaklığının Nvidia'nın Audi AG ( NSUG.DE ) ile on yıl süren işbirliğini nasıl etkileyeceği sorulduğunda , Nvidia sözcüsü Danny Shapiro hiçbir anlaşmanın münhasır olmadığını söyledi.

Mercedes 2019 yılında dünya çapında 2.39 milyon otomobil sattı. İki şirket beş yıldan fazla bir süredir otonom sürüş ve AI araba teknolojisi üzerinde çalışıyor.