Yeniden tasarlanan Mercedes-Benz GLA, 2018 model yılını iç ve dış tasarımda ve güncel ekipmanlarda görsel vurgulamayla başlıyor. Bu, kompakt SUV görünümünü çok daha güçlü bir tasarıma kavuşturuyor. Model serisinin doruk noktasında yer alan Mercedes-AMG GLA45, özellikle sportif bir ekipman grubu AMG Performans Studio Paketiyle birlikte sunuluyor.

GLA, 2013 yılında ilk kez sunuldu ve o zamandan beri şekillendirdiği ve yeniden tanımladığı bir segmentte bir başarı modeli haline geldi. Mercedes-Benz'in ilk kompakt SUV'si olarak, pazar bölümüne yeni bir soluk getirdi ve o segmentte büyük bir oyuncu olarak yerini aldı. Müşterilerin, 30 milimetreye kadar arttırabildiği bir off-road konfor süspansiyonu seçeneği, geliştirilmiş off-road kabiliyeti, daha yüksek bir koltuk konumu ve çarpıcı off-road görünümü ile araç segmentte gücüne güç katıyor. Değiştirilmiş tamponlar, yeni tekerlek tasarımları ve yeni renk olan "Kanyon Bej" ilk bakışta 2018 modelini karakterize ediyor.

GLA, görsel olarak, SUV genlerini eskisinden daha büyük ölçüde vurguluyor. Daha önce isteğe bağlı bi-xenon farlar, gün ışığına benzer bir renk sıcaklığı ile karakterize edilen verimli LED farlar için yollar yapmışlardır.

Yüksek kaliteli malzemeler ve mükemmel işçilikle GLA'nın cazip tarzı iç kısmı, yeni döşeme parçaları ile birlikte krom kaplı kontrol panelleri ile güçlendirilmiştir. Serbest duran 8 inç medya ekranı ince ve kırmızı iğneli yeni göstergeler gibi kolayca okunabilir. Kapılardaki elektrikli koltuk ayarı üzerindeki düğmelere ait kontrollere, gümüş kroma küçük ancak etkili ışıklar verildi. Ayrıca orta konsoldaki eşya koyma bölmesi de bir krom çerçeve ile çevrelendi. Buna ek olarak klima havalandırma halkaları daha kuvvetli bir şekilde vurgulandı ve bunlar iç mekandaki uyumlu SUV dokunuşunun altını çizmektedir.

Segmentinde opsiyonel olarak mevcut olan 360 derecelik kamera, aracın doğrudan çevresini kaydediyor ve bunlar tam ekran görüntü olarak ya da medya ekranında yedi ayrı bölmeli ekran görünümünde gösteriliyor. Bunların arasında, aynı zamanda, dört kameranın verisinden üretilen, otomobilin üstten görünüşü de var: ön, geri vites ve her bir dış aynadaki kamera.

Gece Paketinde sunulan 19 inçlik AMG jantlar ve siyah pencere kaplaması, dış aynalar, tavan rayları, egzoz uçları ve GLA'nın sportif görünümünün altını çizen dış vurgular bulunuyor. İsteğe bağlı olarak GLA250 ve standart olarak AMG GLA45'te mevcut olan LED Yüksek Performanslı farlar şu anda mevcut bi-xenon farların yerini alıyor. Parlak aydınlatmanın yanında bu farlar, gün ışığına benzer bir renk sıcaklığı ile karakterize edilir ve geceleri sürüş esnasında gözler üzerindeki zorlamayı hafifletir. Xenondan yaklaşık yüzde 60 daha az ve halojenden yaklaşık yüzde 70 daha az enerji tüketimi sağlıyor.

GLA Serisi ile Mercedes-Benz, aerodinamik performansın bulunduğu yerleri daha da geliştirmiş. Bunlar, karşılık gelen A sütun geometrisi ve aerodinamik olarak optimize edilmiş dış ayna muhafazaları ile düşük bir A direği basamağı içerir. Ana kattaki cömertçe boyutlandırılmış döşeme, arka aksın orta bölümünde ilave bir süsleme ve dahili bir difüzör ile aerodinamik olarak optimize edilmiş arka susturucu dahi, alt gövdenin altındaki havanın akışını daha da geliştirmektedir. Ayrıntılı bir çatı spoyleri dudak, özel olarak şekillendirilmiş kuyruk lambaları ve sağ taraftaki arka spoyler kuyruk ucundaki hava akışının aerodinamik açıdan en uygun olmasını sağlar.

Mercedes-Benz'de araç güvenliği en büyük önceliğe sahiptir. GLA standart olarak "Aktif Fren Desteği" sunuyor: ön tarafa araç için yeterli mesafe yoksa sürücüyü uyarır ve gerekirse duruma uygun frenleme yapar. Sistem, sürücünün çok geç tepki gösterdiğini tespit ederse, çarpışmayı önlemek veya sonuçlarını en aza indirgemek için otonom frenlemeyi başlatır. GLA ayrıca, standart davranışlar yoluyla tipik uyuşukluk belirtileri tespit edebilen ve sürücüyü uyaran "ATTENTION ASSIST" ile donatılmıştır.

GLA'nın arka bölmesi de mühendislerin dikkatinin odak noktasıydı ve burada yeni özellikler eklemişlerdi: Bu segmentte seçime bağlı, isteğe bağlı olarak sahip olunabilen HANDS-FREE ACCESS, bir ayak hareketiyle bagaj kapağının açılıp kapatılmasını sağlar. Prosedür herhangi bir zamanda tamamlanabilir ve potansiyel bir engel halinde işlemi derhal durdurur.