Satışı ötelenen yeni modeller geliyor
 
A.Ç: “Bir taraftan satışlar dibe vurmuş durumda, diğer taraftan da son 4 ay içinde 25’i aşkın bir yeni otomobil gelecek. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Sektör bu yeni modellerin de ivmesiyle son 4 ayı toparlar ve geçen yılki rakamı yakalar mı?”
 
U.S: “Yılın kalan son 4 ayında 25’in üzerinde yeni model satışa sunulacak. Sayı yüksek gibi gelebilir. Ama bu modellerin birçoğu pazardaki kriz nedeniyle lansmanları ötelenen otomobiller...
  
Hep destek hep destek
A.Ç: “Anlaşılan o ki bu son dört ay ÖTV-KDV desteği vs olmayacak. Sektör kendi dinamikleriyle satışını yapacak. Bu aşamada indirimler, kampanyalar ve daha yaratıcı pazarlama ve satış yöntemleri bulan marka yöneticiler yollarına daha az hasarla devam edecekler. Bu durum sektör için belki de daha hayırlı bir yol olabilir mi? Yani devletin sağladığı imkanlarla otomobil satmak yerine kendi güçleriyle otomobil satmayı keşfedebilirler mi?  
U.S:  “Otomotiv firmaları daha önceki kriz dönemlerinde olduğu gibi bu sefer de yine devletten yardım bekliyor. Daha yaratıcı pazarlama ve satış yöntemleri uygulamalı. Senin de söylediğin gibi ‘kendi güçleriyle otomobil satmaları’ sektör için daha hayırlı olur.”
 
 ‘Yılın Otomobili’ yarışması beşinci kez düzenlenecek
A.Ç: “ Bu yıl senin de başkanı olduğun Otomobiv Gazetecileri yılın otomobilini Toyota Corolla’yı seçtiler. Önümüzdeki yıl için daha çok var ama yine de bu konudaki çalışmaları öğrenmek isteyenler olabilir. Önümüzdek yıl 5. Düzenlenecek olan Yılın Otomobili’ninde sektörü neler bekliyor? Şimdiden bu konuda söyleyeceklerin var mı?”
 
U.S: “ Geçen yıl pazardaki kriz nedeniyle birçok firma yeni modellerini satışa sunmayı ötelemişti. Bu durum ‘Yılın Otomobili’ için yarışacak aday otomobillerin belirlerken sıkıntı yaratmıştı. Yarışmanın heyecanını koruyabilmek adına aday olma süresini uzatmıştık. Her yeni modelin yarışabilmesi için bu yıl da süreyi şubat sonuna kadar uzatıyoruz. Bizi heyecanlı bir yarışma bekliyor.” 
 
Medya ile iletişim başarısız
A.Ç : “ODD, Oyder ve OSD üç önemli sektör dernek oluşumu… 2019 yılında bu derneklerin sektörün içinde bulunduğu durumu gerek hükümet yöneticilerine, gerek tüketiciye gerekse de basın mensuplarına yeteri kadar duyrdular, gereken mücadele ve iletişimi sence sağladılar mı? Önümüzdeki haftalarda ODD’nın Ufuk Turu adını verdiği bir basın sohbet toplantısı gerçekleşecek. Bu konuda da görüşünü alabilir miyim. Bu konuda neler düşünüyorsun? Yerinde bir toplantı mı?, gerekli mi? geç mi kalındı?.”
 
U.S: “Ankara’nın otomotiv sektörünün çatı örgütleri ODD, OSD ve OYDER’in medya üzerinden verdiği mesajlara sıcak bakmadığını biliyorum. Dernekler de bunu bildiği için eskisi gibi basın üzerinden yoğun bir lobi faaliyeti yürütmüyorlar. Ancak, kendileri dışında yapılan lobi çalışmalarına da ‘hayır’ demiyorlar. Bence otomotiv dernekleri bu dönem medya ile doğru bir iletişim kurmayı başaramadı.
Gelecek hafta düzenlenecek Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) toplantısının içeriğini tam olarak bilmiyorum. ODD’nin toplantısının olduğu tarihte bir markanın Avrupa Başkanı’nın katıldığı bir başka organizasyon var. ODD yönetimi, aynı zamanda dernek üyesi olan markanın aylar öncesinde planlanan bu organizasyonundan haberdar değil sanırım. Aksi taktirde toplantıyı başka bir tarihe ertelerlerdi. Bakalım ‘Ufuk Turu’ adını verdikleri toplantıda kimle sohbet edecekler.”
 
Lansmanlar başladı
 
A.Ç: “Önümüzdeki haftalarda geçtiğimiz aylardaki durgunluk bitiyor ve peşpeşe lansmanlar, toplantılar başlıyor. Sektör üzerindeki ölü toprağını Eylül ayı gibi atmaya başlayacak gibi. Sen önümdeki haftalarda hangi lansmanlara gideceksin, seni heyecanlandıran yeni bir şey var mı? “
 
U.S: Avrupa’da yaz tatili sona erdi. Türkiye’de de otomotivde sezonsal olarak hareketin yaşandığı günler geldi. Hem yurtiçinde hem yurtdışında lansmanlar ve toplantılar başladı. En yakın seyahatim Franfkurt Otomobil Fuarı olacak. Birçok markanın katılmamasına rağmen, Frankfurt’ta otonom ve elektrikli otomobiller konusunda birçok yenilik bizi bekliyor. Bu yüzden merakla bekliyorum.