Aston Martin'in önümüzdeki yedi yılda yedi yeni araç çıkarma planının iddialı olduğunu düşünüyorsanız, McLaren'ın önümüzdeki beş yıl içinde iki katını çıkarmayı planlaması muhtemelen ağzınızı açık bırakacaktır. McLaren Aston Martin'in aksine SUV pazarının satış rakamlarına aldanmayacaktır, ancak büyük olasılıkla 720S Super Series'in yanı sıra yaklaşmakta olan F1'e benzer merkezi bir sürüş konumundaki üç koltuklu düzene sahip BP23 Hyper-GT Ultimate Series'in genişleyen varyantları göreceğiz. Dört koltuklu bir McLaren supercar da düşünülüyor.

Bu, bakmaya devam edeceğimiz bir şey ve sahnede durmamı ve asla bir SUV yapmamamıza yemin etmemizi sağladığı kadarıyla, bu konumu 2 + 2'de almam "dedi Flewitt. McLaren'in sedan olma ihtimalini ortadan kaldırarak, "Dört koltuğu görebiliyorum, ancak dört kapıyı göremiyorum."diyerek şöyle devam etti:" Bakalım, pazarın istediği şey olup olmadığını anlar ve sürüşe devam edip etmeyeceğini göreceğiz. Özelliklerimiz, arabalarımızdan biraz daha uzun bir dingil mesafesi kullanmanız gerekecek, böylece elimizde bulunan çevikliği biraz kaybedeceğiz. Ama döndüğünüz o segmentteki diğerlerinden daha çekici olursa, belki de, evet."

Geçmişte McLaren, şu anki üç kademeyi mevcut Spor, Süper ve Ultimate Serileri'nin ötesine taşımayacağını söyledi ancak Flewitt, dört koltuklu bir McLaren'in nereye yerleşeceğini açıklığa kavuşturamadı ancak bunun "ne Sports Series'te ne de Ultimate Series'te olmayacağını" söyledi. "Dört koltuklu bir spor otomobil, McLaren'in grand-tourer'ların yeni bir kutsal üçlüsünü oluşturmak için Porsche Panamera ve Ferrari GTC4Lusso'ya karşı rekabet etmesine izin verecekti. Bu, McLaren'ın dört kişilik bir spor otomobil yapmayı düşündüğü ilk sefer değil. Önceki röportajlarda McLaren'in Tasarım Direktörü Frank Stephenson, shooting brake şeklinde bir 2 + 2 bir coupe imkânı olduğunu ima etmişti.