Mazda’nın yeni nesil serisindeki ikinci modeli olan kompakt SUV model yeni CX-30, CX-3 ile en çok satan CX-5 arasındaki boşluğu  için tasarlandı. Model, dık dış tasarım ve insan merkezli iç tasarımı ile, pratiklik ve en son güvenlik teknolojileriyle desteklenen üstün sürüş dinamiklerini destekliyor.

Mazda’nın gelenekselleşen Kodo tasarım dilini kullanan model yeni nesil Skyactiv-Vehicle Mimarisi ve en yeni Skyactiv motorları kullanıyor.

 

4395 mm uzunluğa ve 1795 mm genişliğe sahip olan aracın aks mesafesi ise 2655 milimetre. Bu rakamlar kendisini CX-3'ten biraz daha büyük ve geniş yaparken Mazda, aracın ağırlığının ne kadar olduğunu henüz açıklamadı.

Euro 6d-TEMP kurallarına uyan dizel ve benzinli motor seçeneklerine sahip olacak Mazda CX-30, 6 ileri vitesli manuel ya da 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ile satın alınabilecek. Tüm benzinli motor seçenekleri Mazda'nın M Hybrid adını verdiği yarı hibrit sisteme sahip olacak. Bu sistem içten yanmalı motor ile 24 voltluk lityum iyon bataryalara sahip elektrikli motoru içeriyor.

CX-30 Mazda'nın en son model Skyactiv-X motoruna da sahip olacak. Bu sistem kağıt üzerinde benzinli ve dizel motorların iyi yönlerinin alınmasını sağlıyor. Henüz performans verileri açıklanmayan araç, platformunu kullandığı Mazda3'e yakın olacaksa aracın 180 beygir güç ve 222 Nm tork üretmesi mümkün.

Ürettiği gücü 4 tekerine birden i-Activ AWD sistemi ile iletecek olan Mazda CX-30, ön ve arka tekerlerde tork kontrolü yapabilen GVC Plus sistemine sahip olacak. Mazda bu sistemin en iyi yol tutuşu ve tasarruf sağladığını belirtiyor.

Mazda’nın Genel Müdürü ve CEO'su Akira Marumoto, “CX-30’u sürücünün günlük yaşamında önemli bir paydaş olacak şekilde tasarladık. Mazda’nın iyi bilinen sürüş keyfini ve kodo tasarımını tüm dünyadaki müşterilere sunmak üzere ana tesislerinde üretilecek. Yeni ürünlerimiz ve teknolojilerimiz, müşterilerin Mazda otomobiline sahip olmadaki değeri görmeye devam etmelerini sağlayacak. Her müşterisi ile en güçlü bağı oluşturan bir marka olarak tanınmayı amaçlıyoruz.”dedi.