Mazda Motor Corporation, COVID-19 pandemisi nedeniyle tedbiren üretime verdiği arayı 1 Mayıs tarihine kadar uzattı. 1 Mayıs tarihi itibari ile tüm üretim tesislerinde ve bazı ülkelerde kapalı olan showroomlarında yeniden faaliyete geçeceğini bir basın toplantısıyla bildirdi. Açıklama şöyle;

Mazda Motor Corporation, yeni koronavirüs salgınından muzdarip olan herkese sempatisini ve ilgisini ifade etmek istiyor ve etkilediği ailelere içten taziyelerini sunmak istiyor.

 24 Mart'ta yeni koronavirüsün küresel yayılımına yanıt olarak açıklandığı gibi, Mazda 22 Mart'tan itibaren Japonya'nın içindeki ve dışındaki üretim tesislerinde 13 gün boyunca üretimi askıya aldı. Evde kalma emirleri ve perakende ticaret faaliyetlerinin askıya alınması gibi önleme tedbirleri halen tüm dünyada devam etmektedir.

 Mazda'da, çoğu ülke ve bölgede, yerel yetkililer tarafından yapılan kısıtlamalara yanıt olarak birçok bayi, geçici olarak işlerini kapatmıştır. Satış faaliyetleri engellendiğinden, gelecekteki talep tahminlerinin yapılması zorlaşmıştır. Bu koşullar altında Mazda, üretimi ayarlamaya devam etmeye karar verdi.

 Buna ek olarak, Japon hükümetinin acil durumu Japonya'daki tüm eyaletlere genişletme kararının ardından, iş dünyası 27 Nisan'dan 1 Mayıs'a kadar Japonya'daki tüm Mazda tesislerinde askıya alınacak. Yerel yetkililer tarafından yürürlüğe konan kural ve düzenlemelere uyarak Çin dahil bazı ülkelerde satış faaliyetlerimize devam edeceğiz.

 Avrupa da dahil olmak üzere diğer bölgeler için, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan politikalara saygı gösterecek uygun önlemleri alacağız ve müşterilerimiz için satış ve servis operasyonları üzerindeki etkiyi en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ayrıca, virüsün her zaman desteklerini gösteren yerel iş ortaklarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

 Mazda, toplulukların, müşterilerin ve çalışanların sağlığı ve güvenliğine en yüksek önceliği verir ve Mazda ofislerinde ve bayilerinde uzaktan çalışma ve sterilizasyon gibi enfeksiyon önleme tedbirleri almaya devam edeceğiz.