Serinin en önemli yarışlarından biri olan mücadelenin son turunda liderliği alan Albert Costa Balboa, altı saatlik yarışta Lexus RC F GT3 ile galibiyete ulaştı.

Paul Ricard, son dönemin en heyecan verici GT3 yarışlarından birine sahne oldu. Toplam 51 aracın yarıştığı mücadelede ilk 24 araç, sıralama turlarında 1 saniyelik farklar arasında yer aldı. Bu yakın mücadele yarış boyunca da devam etti.

1000 km’lik zorlu dayanıklılık yarışında, her iki Lexus RC F GT3 podyum için mücadele ediyordu. Ancak Norbert Siedler’in kullandığı araç küçük bir temasın ardından dördüncü sıraya düştü. Daha sonra bir hasar daha alan araç, ön sıralardaki mücadelesini kaybetti.

Lexus’un diğer aracı ise, son turdaki yakın mücadeleden birincilikle ayrılarak damalı bayrağı ilk sırada geçti. Böylece Lexus, Blancpain GT Series’de ilk zaferine ulaşmayı başardı. Daha önce Silverstone Pisti’nde üçüncü olarak podyuma çıkan takım, beşinci yarışta galibiyete ulaşarak, Takımlar Şampiyonası’nda liderliğe çıktı. Serinin bir sonraki yarışı 22-24 Haziran’da İtalya/Misano’da gerçekleştirilecek.