Alman Die Welt gazetesine verdiği röportajda Winkelmann, Lamborghini'nin İtalya'da Modena yakınlarındaki Sant'Agata Bolognese fabrikasından çıkan elektrikli olmayan içten yanmalı motorlara sahip son modellerin çoktan tükendiğini doğruladı.
Huracán ve Urus gibi mevcut içten yanmalı motorlu modellerin üretiminin artırılması planlanmadığından, potansiyel müşteriler bundan böyle sadece şarj edilebilir hibrit özelliğine sahip elektrikli aktarma organlarına sahip yeni Lamborghini modellerini satın alabilecekler.
Audi'nin Spor bölümünün eski CEO'su olan Winkelmann daha fazla ayrıntı vermiyor. Ancak, Mayıs ayından bu yana üretim için planlanan tüm doğal emişli, 5.2L benzinli V-10 Huracain'lerin hesaba katıldığı biliniyordu. Şimdi yaptığı yorumlar, çift turboşarjlı 4.0L benzinli V-8 Urus'un üretiminin de tükendiğini doğruluyor.
Üretimi Eylül 2022'de sona eren Aventador'da olduğu gibi, Huracán ve Urus'un halef modellerinin de önümüzdeki yıl piyasaya çıktıklarında plug-in hibrit aktarma organlarına sahip olması planlanıyor.
İlk Lamborghini hibrid araç, Aventador'un halefi Revuelto olacak. Nisan ayında tanıtılan Revuelto'nun doğal emişli 6.5L benzinli V-12'si üç elektrik motoruyla birleşerek 987 beygir güç üretiyor - bu da şimdiye kadarki tüm seri üretim Lamborghini'lerde en yüksek güç - 2.5 saniyelik 100 km hızlanma süresi ve 349 km/h azami hız iddiası bulunuyor.
Şarj edilebilir elektrikli araçların ötesinde, Winkelman Lamborghini'nin ilk tamamen elektrikli modelinin şirketin 350 GT modeline benzer bir 2+2 grand tourer olacağını belirtti. Bu modelin 2028 yılında tanıtılması planlanıyor.