Karsan CEO’su Okan Baş, “Seri üretime hazır hale getirdiğimiz, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modeliyle gururla Avrupa’da yerimizi aldık. Elektrikli Jest’i öncelikle Avrupa’nın en gözde ticari araç fuarında tanıtarak farklı ülkelerden siparişler alabilmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan ve Bursa’da yer alan 2 ayrı fabrikasında hem iç pazar hem de ihracata yönelik, çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modelini dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover’de tanıttı. Yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Karsan Jest’in elektrikli versiyonunun dünya tanıtım etkinliğiyle ilgili görüşlerini ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye’de ilk kez geliştirilip üretilen elektrikli minibüs modelini hayata geçirmek ve bunu Avrupa’nın en önemli fuarlarından birinde görücüye çıkartmak Karsan’a nasip oldu. Bunun için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

165 km’lik menzile sahip olan sıfır emisyonlu, elektrikli Karsan Jest’in menzil uzatıcı ek sistemler ile toplam menzilinin 300 km’nin üzerine çıkabildiğine dikkat çeken Karsan CEO’su Okan Baş, “Seri üretime hazır, sıfır emisyonlu elektrikli Karsan Jest, aynı zamanda ülkemizin yerli üretim özelliği taşıyan ilk elektrikli minibüs modeli olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Tekerlekli  sandalye  alabilen,  fabrika  çıkışlı  ilk elektrikli  minibüs unvanına da sahip Karsan Jest, tüm ülkeler için dar şehir yollarında kullanıcılar için en çevreci çözümü sunuyor. 80 km/s’lik maksimum hıza sahip elektrikli Jest’i öncelikle burada tanıtarak farklı ülkelerden siparişler alabilmeyi arzu ediyoruz” diyerek sözlerini sürdürdü.

Karsan Jest’in 3 yılda Türkiye olduğu kadar dünya çapında farklı ülkelerde çok sevildiğine ve tercih edildiğine dikkat çeken Baş, “Büyük  şehirlerin  toplu  taşımacılık  sistemlerinde  arterlerin  beslenmesi  ihtiyacı  ile tasarlanan,  Karsan’ın  yolcu  taşıma  ürün  ailesinin  6 metrelik boyuyla en  küçük  üyesi  olan  Jest, engelli erişim özelliğiyle  %100  yolcu  taşımak  üzere  sıfırdan tasarlanmış  bir  minibüs.  Aynı  zamanda  düşük  yakıt  tüketimine,  düşük  bakım maliyetlerine ve üstün güvenlik donanımlarına sahip bir araç. İlk lansmanından  bu  yana sadece İstanbul’da  120  farklı  hatta,  2.150’den  fazla kişinin tercihi oldu. Türkiye  genelinde ise  50’nin  üzerinde  ilde  4.000 adedin üzerinde  satış  ile  toplu  taşımacılığın  en  çok  tercih  edilen minibüs modellerinden biri olarak yine Karsan Jest ön plana çıkıyor. Karsan Jest, bugün  sadece  Türkiye’de  değil  kıtalar  arasında  da  tercih  ediliyor.  Karsan Jest,  Avrupa’da  ilk olarak Romanya’da Oradea Belediyesi yolcu taşımacılığı filosunda hizmet vermeye başlamıştı. Dominik  Cumhuriyeti’nde  Punta  Cana  Uluslararası  Havalimanı’na  satışı  gerçekleştirilen Jest’lerle  birlikte  Karsan  ilk  kez  Amerika  kıtasına  da  giriş  yapmıştı.  Hali hazırda Karsan  Jest, Avusturya, Macaristan, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’da da kullanılıyor” açıklamalarında bulundu.

Almanya’da gövde gösterisi yapan Karsan, IAA Hannover Ticari Araç Fuarı’na toplam beş araçla katıldı. Elektrikli Jest’in yanı sıra fuarda Jest’in Euro VI dizel versiyonu da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Alçak tabanlı, şehir içi toplu taşımaya uygun 8.15 m uzunluğundaki Atak ve 12 m uzunluğundaki Citymood ile 8.15 m uzunluğundaki 31 yolcu kapasiteli intercity Star da fuarda sergilendi.