Bu kapsamda Türkiye’de de farklı organizasyonlara imza atan marka son olarak Fethiye’de düzenlediği off-road sürüş etkinliğinde Babadağ’dan Seki/Akdağ Zirvesi’ne, Tlos Antik Kenti’ne kadar uzanan doğal parkurlarda off-road sürüş deneyimi yaşattı.  Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin “Dünya Jeep markası ile 75 yıl önce tanıştı. Bu yılki doğum günü de ilk askeri Willys’in üretildiği gün olan 5 Haziran’da kutlanmaya başlandı. 75 yıldır özgürlük, tutku, özgünlük, macera ile özdeşleşen Jeep markası orijinal Willys MA’ya uzanan zengin bir mirasa sahip olmakla birlikte, benzersiz bir hikâyenin kahramanı oldu. Markanın 75. yılını Türkiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlamayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda markanın ruhunu yansıtan, DNA’sını gözler önüne sereceğini düşündüğümüz bir off-road etkinliğine Fethiye’de ev sahipliği yaptık. Yıl bitmeden farklı organizasyonlara imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Fethiye’de “Jeep 75. Yıl Zirve” ismini verdiği organizasyonu ile DNA’sını ortaya koyan Jeep, toplamda 320 km’lik, arazi ve asfalt etaplardan oluşan doğal parkurlarda gerçekleşen sürüş etkinliğinde Wrangler Rubicon, Grand Cherokee, Cherokee ve Renegade modelleri ile tüm kabiliyetlerini kusursuzca sergiledi. İki gün süren off-road sürüşü özgür, eğlenceli ve macera dolu bir serüvene ev sahipliği yaptı. 

Off-road macerası Saklıkent’teki özel parkur alanı ile başladı. Jeep’ler, asfalt ve arazi etaplarından oluşan parkurun ilk etabı sonunda eşsiz doğası, manzarası, rüzgarı sabırla bekleyen yamaç paraşütçüleri ve 3 farklı atlama pisti ile dikkat çeken 1.969 metrelik Babadağ Zirvesi’ne ulaştı. Jeep modelleri dünyanın ender bulunacak güzellikteki cennetlerinden de biri olan Babadağ’ı takiben ana Roma antik yolları ve Gömbe Yaylası’nı aşıp Batı Toroslar dağ sırasının en yüksek tepesi olan 2.500 metrelik Seki/Akdağ zirvesine erişti.

Tamamı doğal ve zorlu parkurlardan oluşan testlerde

Wrangler Rubicon, Grand Cherokee, Cherokee ve Renegade araçları kullanıldı. 1.700 m ve 2.500 metrelik off-road şartlarında yol alındı.

Yeni Birlik Gazetesi otomotiv editorü Ahmet Çelik Jeep’in 75. Yıl organizasyona katıldı. 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır