Wrangler'ın evrensel olarak tanınan Jeep markasının çekirdeğini oluşturduğu ve onlarca yıldır tek sınıfta ilk sırada yer aldığı tartışmasızdır.
Ancak bu sağlam, amaca yönelik SUV, bir başka off-road ikonu olan ve yakın zamanda yeniden dirilen Ford Bronco'nun baskısını hissediyor. Wards Intelligence verilerine göre, 2022'de segmentteki ilk tam yılında Bronco satışları 117.057'ye ulaşırken, Wrangler'ın satışları 181.409'a düştü.
Hızla yükselen Bronco'yu göz önünde bulunduran '24 Wrangler, mevcut nesil JL versiyonunun '19 model yılı için tanıtılmasından bu yana ilk önemli güncellemesini aldı ve iki yeni donanım seviyesi, yenilenmiş bir ızgara, bilgi-eğlence ve güvenlik teknolojisinde güncellemeler, ekstra konfor özellikleri ve daha yüksek bir maksimum çeki gücü kazandı.
Wrangler bu yıl 13 farklı modelle geniş bir yelpazeye yayılıyor. İki kapılı veya dört kapılı gövde stilleri seçenekleriyle sunulmaya devam ediyor. Güç aktarma organlarının tümü '23'ten taşınıyor: 3.6L V-6, 2.0L turboşarjlı 4 silindirli ve 6.4L Hemi V-8.
Ayrıca, iki elektrik motorunu 2.0L ile birleştiren 4xe şarj edilebilir hibrit varyantı da '24'te devam ediyor. Jeep'e göre Wrangler 4xe, ABD'de en çok satan elektrikli hibrit araç. Jeep'in ana şirketi Stellantis, 4xe'nin 2023 ikinci çeyrek satışlarının Wrangler'ın ABD toplamının %36'sını oluşturduğunu söylüyor.
Wrangler serisinin en üst noktasında, 2 kapılı ve 4 kapılı gövde stilleri ve Hemi hariç tüm güç aktarma organları seçenekleriyle sunulan yeni Rubicon X yer alıyor. Rubicon X deri koltuklar, premium Alpine ses sistemi, Rock-Trac tam zamanlı aktarma kutusu, ön ve arka kilitli diferansiyeller, elektronik ön salınım çubuğu ayırma, çelik tamponlar, ön arazi kamerası ve çok daha fazlasını sunuyor.
'24 modelini fark etmek, ticari markalı yedi dikey yuvayı koruyan ancak daha kısa ve daha yatay olan revize edilmiş ızgara sayesinde oldukça kolay. Daha kısa ızgara, Rubicon modellerinde Wrangler'ın ilk fabrika montajlı vinci ile birlikte sunulan daha sağlam bir tampona yer açıyor.
İçeride, tüm Wrangler'lar yeni bir standart 12,3 inç bilgi-eğlence ekranına, revize edilmiş bir gösterge paneline sahip. Bronco'daki ekrandan daha büyük olan yeni Wrangler kurulumu ayrıca doğal konuşmayı anlayan gelişmiş ses kontrolüne sahip çok daha hızlı Uconnect 5 işletim sistemine yükseltildi ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto cep telefonu eşleştirmesi sağlıyor.
Bu yılın sonlarından itibaren Wrangler, yalnızca ayrıntılı haritalar sunmakla kalmayıp aynı zamanda jeolojik ve tarihi açıklamalar da sağlayan 62 adet en beğenilen Trails Offroad patika kılavuzunun önceden yüklenmiş haritalarıyla birlikte gelecek. Wrangler sahipleri ayrıca 3.000'den fazla derecelendirilmiş parkurdan oluşan genişletilmiş bir portföye abone olabilecekler.
Wrangler 4xe alıcıları ayrıca dört adet 120V AC çıkışı ve birleşik 30 amper çıkış ile donatılmış yeni bir Powerbox aksesuarı da satın alabilecekler. Bu, tam bataryalı elektrikli araçlar için mevcut sistemlerle aynı ligde olmasa da, 4xe'nin 17,3 kWh lityum iyon bataryası kamp alanı ışıklarına ve kahve makinesi gibi küçük cihazlara güç sağlamak için oldukça yeterli.
Bu yıl ilk kez üst Wrangler trimleri elektrikli ayarlanabilir ön koltuklarla donatıldı. Jeep mühendisleri elektrikli koltuk kumandalarını su geçirmez hale getirerek Wrangler'ın 864 mm suya girme özelliğini elektrik arızaları olmadan korumasını sağladı.
Güvenlik ve sürücü destek teknolojisi yükseltildi. Her iki koltuk sırası için yan perde hava yastıkları artık baş üstü sportif barlara entegre edildi. Ayrıca, ileri çarpışma uyarı sistemi ve adaptif hız sabitleyici artık temel donanımlar hariç tüm donanımlarda standart.