Jaguar ve Land Rover markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye çapında sürdüren Borusan Oto, Jaguar ve Land Rover markalarına yönelik yeni showroom ve servis konseptini hayata geçirdi. Kısa bir süre önce Jaguar markasının da Borusan Otomotiv bünyesine geçmesiyle tüm dünyada olduğu gibi Jaguar ve Land Rover markalarının aynı çatıda ve yeni bir kurumsal kimlik altında satılma kararı alınması sonrasında, Borusan Oto da bu yönde ilk önemli adımını attı. Borusan Oto, Türkiye’nin ilk Jaguar Land Rover dual tesisini Avcılar’da hizmete geçirdi. Türkiye’nin ilk ve dünyadaki sayılı ARCH Concept olarak adlandırılan Jaguar Land Rover showroom ve servisi, her iki markaya da hizmet verecek. Yeni showroom ve servis modern ekipman ve teknolojinin yanı sıra donanımlı, hizmet odaklı personeliyle premium hizmet sunacak. 

3.5 milyon TL’lik yatırım
Yeni showroomun açılışında konuşan Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, 3.5 milyon TL’lik renovasyon yatırımıyla son derece etkileyici Türkiye’nin ilk Jaguar Land Rover dual tesisini faaliyete geçirdiklerini belirtti. Yeni showroomun sektörün en prestijli tesislerinden biri olduğuna işaret eden Sakarya, “Yıllardır Land Rover markasına hizmet veren Borusan Oto Avcılar tesisi 525 metrekarelik alana sahip showroom ve 12 Jaguar ve Land Rover araç sergileme kapasitesine ulaştı. Yeni tesisimiz en modern ekipman ve teknolojinin yanı sıra donanımlı personeli ile nezih bir ortamda Land Rover ile birlikte Jaguar sahiplerine de Borusan Oto’nun yüksek standartlardaki hizmet kalitesini sunacak. Kapıdan girdiğiniz andan itibaren gerçek lüksü ve kaliteyi hissettiğiniz, sektörün en prestijli tesislerinden biri oldu. Showroom tasarımı, kafeteryası, konforlu servis müşteri kabul alanı ve araç teslim alanları ile Jaguar ve Land Rover markalarının müşterilerine yakışan bir tesis oldu” diye konuştu. 

Jaguar Land Rover yatırımlarının süreceğini kaydeden Sakarya, önümüzdeki dönemde satış hedefleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yatırımlarımız 2016 yılında Ankara ve Adana-Mersin bölgesinde, 2017 yılı başlarında da İstanbul’da inşa edeceğimiz ikinci tesisimiz ile devam edecek. 2015 yılını Borusan Oto olarak 800 adet Land Rover, 110 adet Jaguar satışıyla kapatıyoruz. 2016 yılında ise 1,000 adet Land Rover, 380 adet de Jaguar satışı yapmayı planlıyoruz. Jaguar satışlarını bu yıl yenilenen XE, XF modelleri ve 2016 yılında satışına başlanacak ilk Jaguar SUV modeli olan F-Pace ile arttıracağız.”

2020 hedefi 3 bin Jaguar
Jaguar Land Rover Genel Müdürü Simay Alsan ise “Jaguar ve Land Rover, bu iki İngiliz marka, Borusan Otomotiv’in güvencesi ve gelişen yetkili satıcı ağı ile daha da başarılı günlere doğru ilerliyor. Jaguar’da hedefimiz 2020 yılında 3,000 adetlik satışa ulaşmak. Dünyada performans ile tasarımı birleştiren, farklı olmak isteyenlerin tercihi Jaguar, 2015 yılında lansmanı yapılan yepyeni 2 modeli XE ve XF ile daha da güçlendi. Off road kabiliyetini lüks bir atmosferde sunan Land Rover ise ürün gamını 2.0 Ingenium dizel motorlu Evoque ve Discovery Sport modelleri ile genişletti. 2017 yılı sonuna kadar, Türkiye’deki bütün yetkili satıcılarımız gerekli yatırımları yaparak ARCH konsepte sahip showroomlara sahip olacak” dedi. 

Borusan Oto Avcılar Jaguar Land Rover tesis açılışına katılan Jaguar Land Rover Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Christian Blank, Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya’ya markalar adına bu yatırım için teşekkür ederek plaket verdi. Christian Blank Borusan Oto’nun yaptığı bu ilk tesisin beklentilerinin de üzerinde olduğunu ve yeni kurumsal kimlik açısından tüm Avrupa ülkelerine örnek olarak gösterileceğini ifade etti.