Vera Eğitim Danışmanlığın konuyla ilgili duyurusu aynen şöyle: 

Bu haftayı “Car Design”‘a ayırdık. Hafta boyunca İtalya’da Car Design eğitimiyle ilgili bilgiler, burs yarışmaları, geçmiş senelerde İtalya’da bu alanda master yapan öğrencilerin yorumları, transportation design alanında lisans eğitimi ve bunun gibi yazılara yer vereceğiz. Eğer araç tasarımı ile ilgiliyseniz, bloğumuzu bu hafta takip etmeyi unutmayın. Bugünün konusu Domus Academy’nin Car Design burs yarışması. Soru cevap ilerleyelim.

Domus Academy Car Design burs yarışması nedir?

Domus Academy Ocak 2016’da başalayacak ve 1 yıl süren Car Design master programı için toplam 5 tane burs veriyor. Birinci %60, ikinci %50, üçüncü ise %40 burs ile İtalya’da Milano’da Domus Academy’de Car Design masterı yapabilecek. Ayrıca 2 tane de %20 mansiyon ödülü var. Sık karşılaştığımız bir soru, kazanılan ödül başka bir dönem kullanılamıyor. Sadece Ocak 2016 dönemi mastera başlama durumunuz varsa yarışmaya katılın.

Yarışmaya katılmak için ne yapmalıyım?

Yarışmaya katılmak için verilen konuyla ilgili bir proje hazırlamak gerekiyor. Bunun dışında CV, portfolio, transcript ve diploma gibi bir takım ek belgeler sunmak gerekli. Bütün evraklar dijital yolla vera@veraedu. com adresine yollanıyor.

Yarışma konusu nedir?

Orjinal yarışma metnini (İngilizce) mutlaka bizden isteyin: vera@veraedu.com adresinden. Metni isterken CV’nizi eklemeyi unutmayın. Telefonla teyit işlemi yaptıktan sonra açıklama metnini ve başvuru formunu size göndereceğiz. Onun dışında kısaca özetlemek gerekirse, yarışmanın sponsoru “Tutto Porsche” dergisi. “Geleceğin elektrikli aracı” konu başlıklı bir tasarım isteniyor.

Yarışmaya kimler başvurabilir?

Yarışmaya üniveriste mezunu veya Ocak 2016’ya kadar mezun olacak çizim yeteneğine güvenen her öğrenci başvurabilir. Katılım ücretsiz.

Son başvuru tarihi ve sonuçların açıklanma tarihi nedir?

Son başvuru tarihi 2 Ekim 2015. Sonuçlar ise 26 Ekim tarihinde email yoluyla açıklanacak.

Okulun normal ücreti nedir?

Domus Academy’nin normal ücreti 25 490 Euro. 1.lik bursu ile beraber bu ücret 10196 Euro’ya denk geliyor.

Katılmak isteyenlere ipucu: Yarışmaya katılmayı düşünen öğrencilere ilk tavsiyemiz bursa sponsor olan firmayı dikkatle incelemeleri. Çünkü jüride bu firmayı temsilen kişiler olacak ve onları etkilemek önemli olan. Bunun dışında yalın ve net bir anlatım, konsept projesi halinde sunulmalı. Abartılı süslemeler ve çizgilerden uzak durun. İlham aldığınız şey bize has kültürel bir olgu veya sosyal bir konu ise her zaman artı puan. Eğer geçen senelerde Car Design master programı yarışmasına katılıp ödül alan projelerden örnekler görmek isterseniz 0216 504 20 12 numaradan randevu isteyip Akasya’daki ofisimize gelin. Şimdiden herkese başarılar!

www.veraedu.com

Bloğumuzu takip edin: www.italyada.net

www.facebook.com/italyada

www.twitter.com/italyada