ODD Yönetim Kurulu Başkanı E. Ali Bilaloğlu geçen hafta “Basın Buluşması” başlığı altında bir grup gazeteci ile bir araya geldi... Haberlerin yayınlandığı mecralardan anladığımız kadarıyla günlük gazetelerden sadece Sabah Gazetesi davet edilmiş. İlk bakışta Hürriyet, Milliyet, Yeni Birlik, Yeni Şafak, Türkiye, Dünya, Akşam gibi tirajları yüksek gazeteler çağrılmamış… Diğer arkadaşlar ise çeşitli internet sitelerinden seçilmiş… Şimdi burada merak edilen 2 soru var. Birincisi ODD adına yapılan toplantıya neden başka  günlük gazetelerin otomotiv editörleri davet edilmedi? Günlük gazete olarak sadece Sabah’la sınırlı kalındı? İnternet sitelerinden seçilen arkadaşların seçilme kriteri neydi? 
İkinci soruda; ODD toplantısının büyük bir bölümünde neden Volkswagen konuşuldu ve ağırlıklı olarak VW mesajları verildi?
Ali Bilaloğlu hem VW markasının da içinde bulunduğu Doğuş Otomotiv’in CEO’su, hem de ODD Yönetim Kurulu Başkanı. Bundan önce hiçbir ODD Başkanı toplantılarında kendi markalarını öne çıkarmadı. ODD Toplantısında gazeteciler VW sorusu sorsa bile Başkan olarak bu soruları yanıtlamayabilirdi. Soruları yanıtlayıp da ardından “Bunları (VW ile ilgili konuları) ayrı ayrı günlerde yayınlayın” demesi zaten yaptığı işin hiç de etik olmadığının bir göstergesi değil mi?  Ayrıca toplantıya katılan gazetecilere “ODD üyeleri VW haberlerini görünce bana bozulurlar” demesi, daha önce benzer bir sıkıntı yaşandığını gösteriyor.
Bir başka soru da Ali Bilaloğlu’nun ODD adına yaptığı bu toplantı ODD Yönetim Kurulu’nun bilgisi dahilinde mi yapıldı? 
ODD adına yapılan “Basın Buluşması”na sadece Doğuş Otomotiv iletişimcilerinin katılması ve toplantıda hiçbir ODD temsilcisinin olmaması ilginç değil mi?
Şimdi ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’nun sorularımıza yanıt vermesini bekliyoruz Tabi sadece bize değil ODD’nin diğer üyelerine de bu durumu açıklaması etik değerler açısından çok önemli. Çünkü bunca yıl iki görevi birlikte yürüten hiçbir Başkan böyle bir iletişim kazası yapmadı.