Mercedes SUV ailesinin kompakt sınıftaki üyesi tasarımında yapılan yenilendi. Yeni Mercedes GLA özellikleri arasında ilk dikkat çeken, dışarıdan bakıldığında artık daha heybetli görünüyor olması. Uzunluk hariç diğer boyutları büyüyen araç, 0,28 Cd’lik sürtünme katsayısına sahip. Bunun özellikle yakıt tasarrufu açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. 

Kabinde bizi Mercedes ailesinde son yıllarda görmeye alışkın olduğumuz bir ekran tasarımı karşılıyor. 10.25 inçlik ekran, hem gösterge panelini hem de MBUX isimli bilgi-eğlence sisteminin ekranını içine alıyor. Tabii bu en üst donanım seçeneğinde mevcut. Başlangıç seviyesindeki ekranın büyüklüğü ise 7 inç. Yeni nesil GLA’nın diz mesafesinin iyileştirildiği söyleniyor. Hem arkadaki yolcular hem de öndeki yolcu için daha geniş bir diz mesafesi sunuluyor. GLA’da birçok yeni güvenlik teknolojisi kullanılıyor.

 

435 litrelik bir bagaj hacmine sahip aracın motorlarına baktığımızda ise A-Class ile benzerlik görüyoruz. A-Class ülkemizde A180, A180d, A200 ve AMG A35 motor seçeneklerine sahip. GLA’nın bir de hibrit versiyonunun olacağı açıklandı. Bu model hakkındaki detaylı bilgiler de 2020 yılı içinde netlik kazanacak. Yeni GLA konvansiyonel motorları ile 2020 yılının ilkbahar aylarında yollara inecek.