Trafik güvenliğinden güvenli sürüşe, 2. el satışından filo kiralamaya, otomobil müzesinden motorsporlarına kadar vermiş olduğu hizmetlerle, otomobilin merkezi konumunda bulunan Intercity, yarış heyecanını yaşamak isteyen amatör ve profesyonel pilotları piste çekmeye devam ediyor. Pist Günleri ve Intercity İstanbul Park Tek Marka Kupaları’nın yapıldığı Intercity İstanbul Park Pisti’nde birçok heyecan verici mücadele yapıldı. Pist Günleri kapsamında Intercity İstanbul Park bir yandan hız tutkusunu kendi araçlarıyla pistte gidermek isteyenlere kucak açarken diğer taraftan da tek marka kupaları olan Intercity Platinum Cup, Intercity Gold Cup, Intercity Silver Cup ve Opel OPC Cup’a ev sahipliği yaptı.

Caterham’larda yakın bir kapışma yaşandı

Caterham araçların yarıştığı Intercity Platinum Cup heyecanı, yağmur altında yapılan sıralama turlarıyla başladı. İlk yarışa pol’den başlayan Sinan Çiftçi damalı bayrağı da ilk gören oldu. Bol bol geçişe sahne olan yarışta Can Çelebi ikinci, Can Altınok da üçüncü oldu.

Platinum Cup’ta günün ikinci yarışında heyecan finiş çizgisine kadar devam etti

Bahaddin Ayan kazandı. Sekizinci turda Aydonat Atasever’in yolda kalan aracının kaldırılması için güvenlik aracının girmesiyle araçlar yeniden birbirlerine yaklaştı. Son turda Kadir Akça, Orkun Eribol ve Can Çelebi birlikte kazaya karışınca, Bahaddin Ayan sürpriz şekilde yarışta damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Selman Ulusoy ikinci sırayı alırken Can Çelebi üçüncü basamağına çıktı. Platinium Cup’ta 125 puana yükselen Sinan Çiftçi, 109 puana sahip Emir Ayı’ın önünde sezon liderliğini sürdürdü.

Intercity Gold Cup’ın galibi Fatih Küçükyılmaz

Renault Megane yarış araçları ile düzenlenen Intercity Gold Cup’ta sezonun 3. ayağının sıralama turlarında Baybars Öztürk ilk sırada yer almayı başarırken onu Fatih Küçükyılmaz ve Selçuk Bektaş. 25 aracın mücadele ettiği yarışın ilk turunda Fatih Küçükyılmaz, Baybars Öztürk’ü geçerek ilk sıraya çıktı. Damalı bayrağı ilk gören Fatih Küçükyılmaz olurken Baybars Öztürk ikinci, Gökhan Kellecioğlu ise 11 saniyelik zaman farkıyla üçüncü oldu. 3’üncü ayağın ardından Intercity Gold Cup’ta Baybars Öztürk 80 puan ile liderliğini sürdürüyor ve onu 12 puan gerisinden Fatih Küçükyılmaz takip ediyor.

Intercity Silver Cup’ta zafer Fatih Göçer’in

Renault Clio’lar ile yarışılan Intercity Silver Cup’ın sıralama turlarında Fatih Göçer ilk sıradan start alma hakkını elde ederken onu Canberk Demirkol ve Cihangir Perperik takip ettiler. Hızlı başlayan yarışta güvenlik aracı kazalar sebebiyle piste iki kez girdi. Yakın mücadeleyi kazanan isim ise Fatih Göçer oldu. Yarışta Canberk Demirkol ikinci, Erol Uzun üçüncü oldu. Gridin tanınan isimlerinden Doğukan Manço ise günü 12. sırada tamamladı. Bu sonuçla Fatih Göçer, Intercity Silver Cup’ta 83 puanla liderliğini korurken onu 72 puanla Canberk Demirkol takip ediyor.

Opel OPC Cup’ta sezon İstanbul Park’ta başladı

Opel Corsa araçların mücadele ettiği OPC Cup yarışında 10 pilot mücadele etti ve iki yarış da büyük heyecana sahne oldu. Bir gün önce gerçekleştirilen sıralama turlarında Ümit Ülkü pol pozisyonunu kazanmıştı ve kapalı bir havada verilen ilk yarışın startının ardından ilk turun sonunda 12’nci virajda yaşanan kazada 4 numaralı araçla yarışan Rıfat Sarıcaoğlu yarış dışı kaldı. İlk yarışı Ümit Ülkü kazandı ve onu sırasıyla Turgut Konukoğlu ile Vedat Dalokay takip ettiler. İkinci yarışın startı ters grid uygulaması ile verildi ve finişe kadar herhangi bir kaza olmazken Vedat Dalokay ikinci sıradaki Turgut Konukoğlu’nun önünde zafere ulaştı.