Hızla gelişen premium kompakt crossover segmentinde Infiniti’nin ilk küresel girişimi olan Q30, 7 farklı donanım seviyesi, 3 farklı motor seçeneği ve 139.850 TL’den başlayan rekabetçi fiyatlarıyla Türkiye’de satılmaya başlandı. Infiniti’nin cesur, karakterli ve cüretkar tasarım diliyle hayata geçirilen Q30, Premium kompakt sınıfta alışkanlıkları bozmaya hazırlanıyor. Infiniti’nin küresel büyüme planının çok önemli bir parçası olan Q30, şehirli aktif yaşamı benimsemiş, rafine zevkleri olan kullanıcıları hedefliyor. 2013 yılında tanıtılan konsept modelden itibaren titizlikle gelişimini sürdüren Infiniti Q30, Avrupalı otomobil kullanıcılarının konfor, lüks, dinamizm, performans ve verimlilik gibi rafine beklentilerini Japonlar’ın üstün teknolojisi ve güvenilirliği ile harmanlayarak yollara çıkıyor.

Tamamı turbo beslemeli, düşük yakıt tükemine sahip 3 motor seçeneği

Infiniti Q30, Türkiye pazarına 3 farklı motor ve 7 farklı donanım seviyesi ile sunuluyor. Infiniti Q30’un benzinli motor seçeneklerini 1.6 litre 156 HP ve 2.0 litre 211 HP oluştururken, dizel motor seçeneği olarak 1.5 litre 109 HP sunuluyor. Tamamı turbo beslemeli olan motorlarda 7 kademeli çift kavramalı otomatik şanzıman (7 DCT) da standart olarak sunuluyor. Infiniti Q30 2.0T modelinde 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

 

Türkiye paketinde panoramik cam tavan ve tavan rayları standart

Infiniti Q30’da Premium, Sport, Premium Tech, Premium Tech-Theme, Sport City Black, Premium City Black ve Premium City Black-Sport olarak 7 farklı donanım seviyesi sunuluyor. 1.6 litre benzinli Q30’da 4 farklı donanım, 1.5 litre dizelde 3 farklı donanım ve 2.0 litre benzinlide de tek donanım mevcut. Tüm Infiniti Q30 modellerinde panoramik cam tavan ve tavan rayları Türkiye paketinin standart donanımında yer alıyor. Sport donanım paketli Q30 modellerinde spor ön ızgara, spor ön tampon, spor arka tampon ve difüzör, gövde rengi yan pervazlar, koyu krom egzoz kaplamaları, 235/45 R19 ölçüsünde lastikler ve 19 inç 5 çift kollu hafif alaşım jantlarla daha dinamik bir tasarım sunuluyor.

 

“Segmentinde tek” özellikli malzemelerle kalitede en iyisi

Premium segmentin beklentilerini karşılamak adına Infiniti Q30’da üst düzey malzeme kullanımı tercih edildi. Toplam 7 donanım seviyesine sahip olan Infiniti Q30’un donanımları sadece kompakt segment değil, üst segment araçlarda dahi sunulmuyor. Q30, kokpiti tamamen alcantara ve deri ile kaplı olarak üretilen ilk model olarak öne çıkıyor. Yine, sadece üst sınıf premium markaların sunduğu çamurluk ve marşpiyelerde bulunan parlak plastikler de Q30’da standart olarak sunuluyor.

Saten krom tavan rayları, cam tavan, koyu renkli camlar, deri kaplı kokpit ve kapı içleri, cruise control, ısıtmalı ön koltuklar, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, çift yönlü otomatik klima, ultrasonic alarm, şerit destek uyarı sistemi, arka park sensörü, LED ön-arka aydınlatmalar ve sis lambaları, ön çarpışma önleme ve frenleme desteği, 2 USB girişi ve bluetooth gibi özellikler Infiniti Q30’un standart donanımları arasında yer alıyor. Infiniti Q30, versiyona göre, alcantara kokpit ve kapı içleri (Segmentinde tek), sürücü ve ön yolcu için elektrikli ve hafızalı koltuklar (Segmentinde tek), navigasyon, 360 derece görüntülü 4 kamera sistemi (Segmentinde tek), Bose ses sistemi, çift renkli alaşım jantlar ve Dinamica-Siyah renkli tavan döşemesi (Segmentinde tek) gibi donanımlarla da tercih edilebiliyor. Infiniti Q30’da donanıma göre değişen koltuk seçenekleri arasında mor dikişli deri, gerçek nappa deri, yarı deri-yarı alcantara bulunuyor. Infiniti Q30, Sport Paket ile tercih edildiğinde Sport direksiyon ve entegre kafalıklı spor tasarımlı ön koltuklara sahip oluyor.

Park etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Premium kompakt crossover segmentindeki park yardımcıları açısından en zengin ekipman Infiniti Q30’da sunuluyor. Ön, arka ve yan aynalardaki kameraları sayesinde 360 derece görüş kolaylığı sağlayan Infiniti Q30 ile kalabalık alanlarda bile etrafınızı görmek ve manevra yapmak sorunsuz gerçekleşiyor. Bu kameralar sayesinde ayrıca arkanızda veya yakınınızda sabit ya da hareketli bir nesne görüldüğünde sesli bir uyarı veriliyor ve ilgili kamera nesnenin hangi tarafta olduğunu gösteriyor. Ayrıca 12 adet sensör ile beraber çalışan otomatik park desteği de sunuluyor. Q30, paralel veya geri geri park noktalarına kendisini güvenli bir şekilde park edebiliyor.

 

6 yıllık Ar-Ge sonucunda Avrupa’da üretilerek yollara çıkıyor

Infiniti Q30 İngiltere’deki Sunderland Fabrikası’nda üretiliyor. Avrupa’da üretilen ilk Japon Premium modeli olma özelliğini taşıyan Infiniti Q30, 6 yıllık Ar-Ge çalışması sonrasında yollara çıktı. Konfor ve dinamizm arasında segmentindeki en dengeli ayarları sunma hedefiyle yollara çıkan Infiniti Q30, rafine sürüş karakteriyle hem şehir içinde hem de virajlı yollarda tokluk hissiyle sürücülerin beklentilerini karşılıyor. Direkt bir direksiyon tepkisine ve süspansiyona sahip olan Q30’da QX70 modeline paralel bir sürüş karakteri sunuluyor. QX70 modelinden edinilen deneyimler sonucunda bu modelin akustik konforu da Q30’a aktarılmış.

“Herkes için herşey” değil “bazı insanlar için herşey” olmak istiyoruz!

Infiniti Tasarım Direktörü Alfonso Albaisa tarafından yaratılan Q30, radyatör ızgarası, kıvrımlı profil hatları, bıçak formundaki C sütunu, keskin bakışlı farlar ve stop lambaları ile markanın karakteristik öğelerini barındırıyor. Yüksek motor kaputundaki geniş çıkıntılar, aracın yanından arkaya doğru devam ederek, stop lambalarında sonlanıyor. Infiniti Q30, çok güçlü omuz çizgilerine sahip olmasıyla, segmentindeki en heybetli ve dikkat çekici tasarımlardan birini sunuyor. Infiniti yöneticileri de “Infiniti, herkesin yapmaya çalıştığı ile ilgilenmiyor. Geleneksel-tutucu lüksün kavramlarını takip etmiyor. Herkes için her şey değil, bazı insanlar için her şey olmak istiyor.” diyerek markayı tanımlıyorlar.

 

Euro NCAP güvenlik testlerinden tam not

Üst düzey güvenlik koruması sağlayan Q30, 2015 yılında Euro NCAP testlerine katılan araçlar arasında kendi segmentinin en güvenlisi seçildi. Infiniti Q30, “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, “Yaya Koruması” ve “Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti. Infiniti Q30; sürücü ve yolcu koruması alanında yüzde 84, çocuk koruması alanında ise yüzde 91 oranında skor elde ederek yakın dönemin segmentindeki en yüksek puanlarını aldı. 

Sürücü ve yolcuların kritik vücut bölgelerini en iyi şekilde koruyan sistemlere sahip Q30’da sürücü diz hava yastığının yanı sıra sürücü, yolcu, ön kalça-gövde bölgesi ve önden arkaya perde hava yastıkları yer alıyor.

Çocuklar için olabilecek en iyi koruma seviyelerini sunmak için tasarlanan ve geliştirilen ön yolcu koltuğunda yer alan otomatik sistem, arkaya doğru çocuk koltuğu yerleştirildiğinde ön koltuk hava yastığını etkisiz hale getiriyor.

“Yaya Koruma” alanında Q30, ön cam, kaportanın ön kısmı ve tampon gibi aracın en önemli ön yapılarının testinden de yüksek puan alırken, yayanın bacaklarının tamponla temasını algılayan ve kaput yüzeyi ile motorun sert parçaları arasında daha fazla mesafe sağlayarak yayaları korumak için kaportanın açılmasına neden olan bir sisteme de sahip.

 

Infiniti, 2015 yılının en hızlı büyüyen otomobil markası

2015 yılında %16 büyüme elde eden Infiniti, 215 bin 250 adet araç satışı ile ilk kez 200 bin barajını geçerek dünyada rekor satış rakamlarına ulaştı. Infiniti, Türkiye’de de “2015 Yılının En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” oldu.

Infiniti 2016 yılında 150 adedi Q30 modeli olmak üzere toplam 200 adet satış hedefliyor. Infiniti’nin Türkiye model gamında QX70, Q50 ve Q30 modelleri yer alıyor.

 

Infiniti yeni bir döneme adım atıyor

Lansman toplantısında bir konuşma yapan Infiniti Türkiye Genel Müdürü Murat Çakır şunları söyledi: “Bayraktar Grubu’nun premium otomobil markası Infiniti’nin premium kompakt crossover sınıfındaki ilk modeli olan Q30’u lansman toplantısına hoşgeldiniz. Sizin de bildiğiniz üzere Infiniti her zaman özgün çizgisi, benzersiz hikâyesi ve ilham veren performansıyla premium otomobil dünyasında lüksün tanımını değiştiren öncü bir marka olmuştur. Markanın Türkiye’deki öncülük rolünü de Bayraktar Grubu olarak 2009 yılından bu yana üstlenmiş bulunuyoruz. Hızla gelişen kompakt crossover segmentinde Infiniti’nin ilk küresel girişimi olan Q30’un Türkiye pazarına dinamizm katacağına inanıyorum.”

 

Infiniti, artan satış hedefleriyle Türkiye pazarındaki iddiasını artırıyor

Infiniti’nin “Premium Aktif Kompakt Crossover” olarak tanımladığı Q30 ile marka yeni bir segmente adım atıyor. Infiniti Q30 lansmanında yeni modelin özellikleri ve marka hedefleriyle ilgili bilgiler veren Infiniti Marka Müdürü Kağan Gülerce, “Premium crossover segmenti son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen segmenti oldu. Avrupa’da bu segmentte iddialı bir şekilde yer almak amacıyla tasarlanan Infiniti Q30 modeli 6 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucunda hayata geçti. 250 Milyon İngiliz Sterlini yatırımla Q30 Avrupa’da üretilen ilk Infiniti modeli. yenilenen üretim bandından çıkan bir ürün. Türkiye’de 2015’de satışa sunduğumuz Sport Sedan Q50 modeli ile yakaladığımız ivmelenmeyi dünyanın en hızlı büyüyen segmentinde yer alan crossover’ların tüm gereklilikleri karşılayan Q30 ile çok daha ileri bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi. 2009 yılında Türkiye Distribütörü oldukları Infiniti markasının Premium segmentte özgün bir müşteri kitlesine sahip olduğunu belirten Infiniti Marka Müdürü Kağan Gülerce, “Infiniti müşterileri hayatta rafine zevkleri olan kişiler. 2010 yılında FX ile başlayan, günümüzde QX70 ile devam eden Premium SUV seçeneklerimizi Q30 ile ikiye çıkartıyoruz. Q30 sayesinde, Infiniti ile daha önce tanışmamış olan yeni müşteriler kazanarak markamızın hedef kitlesini genişletmeyi hedefliyoruz. Yeni nesil müşteriler için yeni Premium bir ürün sunuyoruz. Q30 modelimiz için lansmandan 6 ay önce sipariş almaya başladık. Bu markamız adına gurur verici bir gelişme. Gelecek yılın sonuna kadar 650 adet Q30 satmayı hedefliyoruz. Türkiye pazarındaki etkinliğimizi Q30 ile artırarak Premium segmentte ‘Oyuna Yeniden Giriyoruz’. Avrupalıların Premium otomobil beklentilerini Japonlar’ın titizliği ile birleştiren Q30’u 139 bin 850 TL’den başlayan rekabetçi fiyatlarla satışa sunuyoruz.”