Hyundai’nin Türkiye de dahil olmak üzere birçok pazarda önemli başarılara imza atan modeli Tucson, geçtiğimiz mart ayıyla birlikte önemli bir versiyona kavuştu. Markanın motorsporları deneyimlerden esinlenerek hazırladığı N Line, dış tasarımda yapılan sportif dokunuşlar haricinde, gövde ve kabin içindeki aksesuar değişiklikleriyle de dikkat çekmeyi başardı. Aradan geçen 6 aylık zaman diliminin ardından artık Türkiye’deki kullanıcılar da bu özel birlikteliği deneyimleyebilecek. Bu pakete sahip ilk SUV modeli olarak ürün gamına dahil edilen Hyundai Tucson N Line; 1.6 litre dizel motor, 7 ileri DCT şanzıman ve dört tekerlekten çekiş kombinasyonuyla asfalta iniyor. Model için 281.500 TL’lik tavsiye edilen liste fiyatı açıklayan Hyundai, lansmana özel 5.500TL’lik nakit desteği üzerinden 276.000 TL’lik kampanya fiyatı belirlemiş durumda.

Tucson N Line ile özellikle yüksek performans tutkunlarını hedefleyen marka, Türkiye’de sadece 1,6 litrelik dizel motoru kullanacak. Hem ekonomi hem de yeterli performans vadeden 136 beygirlik bu ünite zamanda 7 ileri DCT şanzımanla ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile dikkat çekiyor. N-Line; Türkiye’de mevcut bir donanım seviyesinin gövde kiti olmak yerine, alternatif bir donanım olarak sunuluyor. Ana strateji olarak N-Line modelinin Elite ve Elite Plus arasında bir alternatif olarak değerlendirildiği söylenebilir. Donanım olarak N-Line’a özgü sportif gövde kitinin dışında; Elite modeline ek olarak Full LED ön farlar, LED arka stoplar, akıllı bagaj kapağı, elektrikli sürücü koltuğu gibi tasarım ve konfor öğelerini de bünyesine katıyor. Tucson N-Line, güncel versiyondan farklı olarak, dış tasarımdaki petek tarzı ön ızgara, siyah eklentilere sahip ve bumerang şekilli gündüz sürüş farları ile süslenen ön tampon ve 19 inç’lik parlak siyah jantlarla sunuluyor. 

Tucson’un alışageldiğimiz iç mekanına baktığımızda ise, N dokunuşuyla birlikte siyahla bezenmiş sportif öğeler karşımıza çıkıyor. Ortaları nubuk ve kenarları deri, kırmızı dikişli özel tasarım siyah döşeme ile sunulan model, Hyundai’nin yüksek performanslı ürün yelpazesinden esinleniyor. Kırmızı dikişli ve deri döşemeli kokpitin yanı sıra deri direksiyon simidi, sportif alüminyum pedal seti, N logolu vites topuzu ve mat gri plastik aksamlar da sportif bir ambiyansa katkıda bulunuyor. N-Line tasarım ve donanım özelliklerinin yanı sıra ayrıca özel süspansiyon sistemiyle de sportif sürüş zevkini arttırıyor. Arkada yüzde 5, önde de yüzde 8 daha sert helezon yaylarıyla, virajlardan beklentileri fazla olan kullanıcılara daha fazla geri bildirim veren bir süspansiyon ile sunuluyor. N modellerine özel bir renk olan “Gölge Gri”, Tucson’un renk paletinde de yerini alıyor ve 4 farklı renk ile satışa sunuluyor.