Temmuz sonrasında otomotiv sektörünü nasıl bir pazar bekliyor. İlk yarıda yarım milyon aşıldı. Ritim sizce biraz düşer mi?
 
2024’ün bizim için ayrı bir önemi olduğundan, markamızın yeni logosuyla birlikte değişen model yenileme atağının, bu sene en güçlü ve hareketli senesi olacağından bahsetmiştik. Bu yenilenme atağını da yılın son çeyreğinde lansmanını yapacağımız yeni 5008 ile tamamlayacağız. Biz her zaman pozitif ve iyimser tarafta olduk. Bu nedenle 2024 yılında pazarın 1 milyon adedin bir miktar üzerinde kapanmasını beklediğimizi sene başında söylemiştik, bu görüşümüzü hala koruyoruz.
 
·      Kampanyaların regülasyon uygulaması devreye alındıktan sonra kampanyaların dozu bu kadar yüksek olacak mı?
 
Biz her zaman kredi kampanyalarını tüketiciyi koruyacak şekilde dizayn ediyoruz. Hem ticaride hem de binek araçta şu an çok avantajlı kredi kampanyalarımız var ama tabi orada da araç bedeliyle paralel bir kullandırma oranı var. Bu noktada tabii araç bedelinin az bir bölümüne şu an artık kredi kullanılabiliyor. Regülasyon konusundan bağımsız olarak biz önümüzdeki süreçte de tüketicilerimizin avantajına olacak kampanyaları sunmaya çalışacağız.
 
·      Şu an alımların ağırlıklı olarak filolar tarafından gerçekleştiği ifade ediliyor. Sizde durum ne değerlendirme yapar mısınız?
 
Filo satışlarını biz geçen sene yüzde 14 ile kapattık. Ocak-Haziran toplamımız da yüzde 11’lerde. Filoda birikmiş bir talep olduğunu biliyoruz. Filo müşterilerimiz de çok kıymetli. Geçen seneye göre filo satışlarımızı bir miktar daha artırma stratejimiz, hedefimiz var.