Büyük bir rekabetin yaşandığı Pick-Up pazarına X-Class'la giren Mercedes-Benz bu ürünü ile rakiplerinden farklı olarak ne vaad ediyor?

”2017 Aralık ayından itibaren Türkiye pazarında satışa sunulan Mercedes-Benz X-Class, üç farklı kokpit süslemesi, ikisi kontrast dikişli deri olmak üzere altı farklı koltuk döşemesi ve iki farklı tavan rengiyle müşterilerine zengin malzeme ve renk çeşitliliği sunuyor. Bu sayede araç, iç mekânda orta boy pick-up segmentindeki konfor ve değer anlayışını yeni bir seviyeye taşıyor. Ayrıca güçlü süspansiyonu, hava kanallı ön ve arka diskleri sayesinde off-road dışında da kullanıcısına mükemmel bir asfalt sürüş performansı sunan Mercedes-Benz’in ilk pick-up aracı olan X-Class aracımız segmentinde fark yaratıyor. Aracımız, pazarın değişen ihtiyaçlarına göre tasarlandı. ”

2017 yılının son ayında 238 adetlik bir satış elde ettiniz, 2018 yılında satış olarak hedefiniz nedir?

”Merakla beklenen X-Class aracımız, Aralık ayında Türkiye’de satışa sunuldu ve bir ay içerisinde 238 adet satıldı. Gerçekleşen bu satışla birlikte Türkiye, Daimler küresel satışları içinde en yüksek X-Class satış adedine ulaşan ülke oldu. 2018 yılı içerisinde ise 2.000 adet seviyesinde bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. ”

Bu pazarda hangi pazar payında ve kaçıncı sırada olmayı hedefliyorsunuz?

”Tüm model ve motor seçeneklerimizin satışa sunulmasından sonra yani V6 motorumuzun da 2018 yılının üçüncü çeyreğinde gelmesinden sonra pick-up pazarında yüzde 10 seviyesinde bir pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz. ”

Avrupa pazarına yönelik bir satış ve pazar payı hedefiniz var mı? Avrupa'daki sıralaması nerede olur?

”Yeni yıldızımız olan X-Class aracımızın pick-up dünyasında fark yaratacağına inanıyoruz. Gerek Türkiye’de olsun gerekse Daimler’in küresel satışları içinde olsun aracımızın yüksek adetlerde satılacağına inanıyoruz. Hedefimiz, Avrupa sıralaması içerisinde ilk 3’te olmak diyebiliriz. ”

Mercedes'in binek otomobildeki "müşteri profili farklılığı" pick-up pazarına da yansıyacak mı? X-Class'ın müşteri profili ne olur düşüncesindesiniz? Hedefinizdeki müşteri profili nedir?

”Orta segment pick-up araçlar yeni yeni piyasada artış gösteriyor. Artık özel ve profesyonel kullanım için çok yönlü araçlar popülerlik kazanmaya başladı. Biz de ilk önce pick-up pazarındaki bu değişimi gözlemledik ve ardından doğru olduğunu düşündüğümüz zamanda da Mercedes-Benz X-Class aracımızla pick-up pazarına girdik. Mercedes-Benz X-Class, premium segmentteki ilk pick-up araç. Dolayısıyla yeni aracımızın premium segmentte büyük bir fark yaratacağını düşünüyoruz. Müşteri kitlemiz ise; araç alırken tasarım, performans, konfor, güvenlik, fonksiyonellik ve tabii ki bir pick-up‘ın ana özelliklerinden biri olan off-road yeteneği arayan kişiler diyebiliriz. ”

Fiyatlandırma politikanızı öğrenebilir miyiz? Rekabetçi bir fiyatlandırmanız gözlemleniyor bu konudaki stratejinizi açıklar mısınız?

”Türkiye’de pick-up pazarı oldukça dinamik ve büyüyen bir sektör, tüm rakiplerin gerek donanım gerek fiyat aralıkları birbirine oldukça yakın. Dolayısıyla biz de fiyat çalışmalarımızı gerçekleştirirken bu politikayı göz önünde bulundurduk. ”