Aston Martin, lüks SUV dünyasının performans çekişmesine DBX707 ile yeni bir soluk getirdi. İsmini ürettiği beygir gücünden alan DBX707, yalnızca lüks bir SUV olmadığını yeniden kanıtlamaya geldi.

DBX707’nin kalbinde tanıdık bir ünite olan 4.0 litrelik V8 çift turbolu motor görev alıyor. Bu ünite artık 707 beygir güç üretebiliyor. Tabii bu gücün temel yapı taşı çift turbolu olması. Tabii yeni turbo sistemin soluklanması için egzoz sisteminde yapılacak güncellemeler de unutulmamış. Burada egzoz sesi sevenler için iyi bir geliştirme yer alıyor.

 
Bu motor yeni 9 ileri ıslak kavramalı şanzıman ile güçlerini birleştiriyor. Vites kutusu manuel ve otomotak kullanımlara da olanak tanıyor. AWD dört çeker sistemi ile yollara çıkan DBX707’de güçlendirilmiş diferansiyel sistemi de yer alıyor.


Tabii ki böylesi güçlü bir SUV’un stabil bir şekilde yolda ilerlemesini sağlamak için gerkenler şu şekilde reçetelenip DBX’e eklenmiş. Havalı süspansiyonlar, yeni yaylar, güçlendirilmiş karbon seramik fren sistemi (önde 16.5, arkada 15.4 inç).


Perdormanslı SUV’lar yüksek ağırlıkları nedeniyle üst devirlerde kalkışa pek uygun değiller. Aston Martin DBX707 bu tabuları da yıkıyor. Modelde yer alan “Race Start” modu seçildiğinde 4.000 d/d üzerinde kalkış yapılabiliyor ve 0’dan 100 km/s hıza 3.3 saniye gibi baş döndürücü bir sürede ulaşıyor. DBX707’nin maksimum hızı ise 310 km/s.


Tabii böylesi performans altyapısına sahip bir otomobilin tasarımı da güçlü olmalı... Büyük bir ızgaraya eşlik eden yeni hava girişleri gözlerden kaçmıyor. Ön rüzgarlık ile aerodinamik yapı güçlendirilmiş. Arkada ise dört çıkışlı egzoz sistemi güç hakkında ön bilgi veriyor. Rakiplerine kıyasla biraz yüksek bir fiyata sahip olan DBX707, 200 bin sterlinlik etiksetle sunulacak. Üretimi ilk çeyrekte, teslimat süreci ise yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşecek.