VOLKSWAGEN’İN AÇIKLAMASI GEREKSİZ
  
A.Ç: “Önce VW’den başlayalım. Barış Pınarı Harekatı ile yatırım kararlarını dondurduklarımı açıkladılar. Bu sonlandırma değil, sanki erteleme gibiydi. Sence bu açıklamaya ve böyle bir tavır göstermeye gerek var mıydı?”  
 
U.S: “Volkswagen’in yaptığı açıklama birçok kişi tarafından yanlış anlaşıldı. Yatırım kararının iptal edilmesi söz konusu değil. Volkswagen’in Türkiye’de yapmayı planladığı yatırım resmi olarak açıklanacağı tarih ötelendi. Bence bu açıklamaya gerek yoktu. Neden yapıldığı hakkında birkaç fikrim var. Biraz zaman geçsin daha sonra bir değerlendirme yaparız. 
  
DOĞUŞ’LA DEVAM EDERLER
 
A.Ç “Volkswagen’den başladık devam edelim. Çokça konuşulup tartışılıyor. Eğer VW yatırım için gelirse distribütör Doğuş 
Otomotiv’i devre dışı bırakacağı söyleniyor. Bu konuda ne biliyorsun?”
 
U.S : “Bu konuda ne bir şey duydum, ne de bilgim var. Doğuş Otomotiv bu yıl 25’inci yılını kutluyor. Almanların Volkswagen’i Türkiye’de bilinen ve çok satan bir marka haline getiren Doğuş’tan vazgeçeceklerini sanmıyorum. Ayrıca Türkiye’de üretici ve satıcının farklı olduğu örnekler var. Renault ve Toyota gibi… Renault’yu Fransızlar üretiyor, Oyak satıyor. Toyota’da da Japonlar üretiyor, ALJ satıyor. Volkswagen’de de benzer bir uygulama söz konusu olur. “ 
 
 
LANSMAN TRAFİĞİ HIZLANDI
 
A.Ç “Son üç aylara girdiğimizde lansman trafiği hızlandı. Özellikle 2020 yılı için yoğun hazırlık olduğu aşikar. Gittiğin lansmanlara bakarak 2020 yılı sence nasıl bir rekabete sahne olacak?” 
 
U.S : “Evet son bir aydır otomotiv markalarının iletişimi arttı. Birçok marka yeni modelleri için hem yurt içi hem de yurtdışında test sürüşleri düzenliyor. 2020 yılı itibariyle lansman trafiğinin daha da hızlanacağını sanıyorum. 
Otomotiv dünyasının kendi içinde bir dinamiği var. Son bir yıldır her ne kadar Türkiye biraz uzak kalsa da, tamamen bunun dışında olması mümkün değil. Bu yüzden bizde de yeni model lansmanları, test sürüşleri eskisi gibi normal seyrine dönecek.”
 
OTOMOTİVİN SOSYAL MEDYA SINAVI
 
A.Ç  “Son giitiğin ve gideceğin lansmanlarda geçtiğimiz yıllardaki lansmanlardan farklı olarak neler gözlemliyorsun? Daha önce de konuşmuştuk Youtuber ilgisi markalarda yükselerek artıyor. Sence Youtube otomotiv için doğru hedef kitlesi olan bir mecra mı? “
 
U. S: “Bunu daha önce de konuştuk. Otomotiv firmaları otomotiv basını yerine sosyal medyadaki fenomenleri, Influcer’ları, Yotuber’ları yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarına davet ediyorlar. 
İzlediğim kadarıyla sosyal medyadaki yüzbinlerce takipçisi olan bu tanınmış kişiler, otomobil dışında her şeyi paylaşıyor. Kumsalda yürüyüş yaparken ayaklarını çekip fotosunu yayımlıyor. Sanki tatile çıkmış gibi paylaşımlar yapıyor. Ortada otomobil yok. 
 Sonuçta sosyal medyaya öncülük vermek otomotiv firmalarının kendi tercihidir. Ama Türkiye’nin en çok satan modelini otomotiv basınına tanıtmaz, sadece sosyal medya ile yetinirsen sıkıntı başlar. 
O otomobili tüketicilere anlatacak kimse bulamazsın. Otomotiv basının mesleki gelişimini engellersin. 
Bu böyle devam ederse hep birlikte otomotiv basınının yok olmasını izleriz.
 
 
TÜRKİYE OTOMOTİVİNDE KADIN GENEL MÜDÜR VARDI
 
U.S : Ahmet, geçen hafta kadın CEO’larla ilgili soruna cevap vermiştim. Gelecek 5 yıl içinde bizim de bir kadın CEO’muz olur demiştim. Ama hafızam beni yanılttı. Otomotiv dünyasında henüz kadın bir yönetici yokken, bizde bir kadın genel müdür vardı. 
Birgül Ak Karacahisarlı, 2004 yılında Doğuş Otomotiv Volkswagen Genel Müdürü olarak göreve başladı. Karacahisarlı, 3 yıl bu görevi sürdürdü. Kendisinden özür diliyorum.