1974 Rolls-Royce Silver Shadow, Silver Chalice rengine boyanmış ve içi mavi deri döşemeli. Rolls-Royce'un içerisinde ayrıca orijinal araç içi telefonu ve kaset çalarlı müzik sistemi mevcut ve her ikisi de çalışır durumda. Araç özenle saklanılmış ve hiçbir şekilde modifiye edilmemiştir. Bu durumda olan kondisyonu onu nadir kılıyor çünkü 1970'lerden kalma bir Rolls-Royce Silver Shadow'u fabrikadan çıkmış bir halde bulmak oldukça zor.

Bu Rolls-Royce Silver Shadow'un kaputunun altında ona ikonik 6.7 litrelik V8 motor eşlik ediyor. Rolls-Royce olduça iyi durumda ancak bilirkişiler satın alındıktan sonra geniş kapsamlı mekanik bakım gerektiğini açıkça belirtiliyor. Bu otomobil Freddie Mercury'nin sevdiği otomobillerinden biriydi hatta 1975 tarihli ''I'm In Love With My Car'' şarkısında bu otomobilden bahsetti. Ancak ehliyeti olmadığı için onu hiç süremedi. 

Freddie Mercury'nin kız kardeşi Kashmira Cooke, erkek kardeşinin vefatından sonra araba ona miras olarak kaldı ve arabayı çoğunlukla o zamanlar yaşadığı Tanzanya'da kullanıyordu. 2013 yılında araba Ukraynalı aktör ve şarkıcı Andriy Danylko'ya $84.000 dolara satıldı. En son olarak bu araba, RM Sotheby's aracılığıyla satıldı ve açık artırma öncesi bir tahmin yoktu ve son olarak £286.250'a satıldı. Satıştan elde edilen tüm gelir, Ukraynalı savaş mağdurlarına yardım sağlayan bir hayır kurumuna gidecek.