2023 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yeni sezonda yarışlar tüm hızıyla devam ediyor. Oracle Red Bull Racing ve Scuderia AlphaTauri takımlarına Honda RBPT motoru ile teknik destek veren Honda, motor performansı ile pistlerde dikkat çekiyor.
 
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun üçüncü yarışı Avustralya’da gerçekleştirildi. Sezon başından beri başarılı bir sürüş grafiği çizen sürdüren Oracle Red Bull Racing takımının pilotu Max Verstappen, baştan sona olaylı geçen, üç kez kırmızı bayrak ve birkaç kez de güvenlik aracı sebebiyle duraksayan yarışı ilk sırada tamamlayarak şampiyonada puanını 69’a çıkarmayı başardı.  Takım arkadaşı Sergio Perez ise sıralama turlarında yaşadığı sorun nedeniyle son sıradan başladığı yarışı en hızlı tur zamanıyla birlikte beşinci sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti.
 
Dünyanın en çok takip edilen ve sevilen motor sporları etkinliklerinden biri olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun üçüncü yarışı Avustralya’nın Melbourne şehrindeki 5 bin 278 metrelik Albert Park Pisti'nde 58 tur şeklinde tamamlandı. 2021-2022 yıllarında şampiyon olan ve yarışı kazanan Max Verstappen, 2023 sezonunda da şampiyonluk için favori isimlerden biri olarak öne çıkıyor.