Operasyonel araç kiralama sektörü ise 2019 yılının ilk yarısında Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 11,4’ü olan 17 bin 900 adet yeni aracı filosuna kattı. Bu dönemde 2 milyar 13 milyon TL yeni araç yatırımı yapan sektörün aktif büyüklüğü ise 28 milyar 633 milyon TL oldu. 2018 yılı sonuna göre yüzde 9 daralan operasyonel kiralama sektörünün, filosundaki araç sayısı toplamda 295 bin adet olarak gerçekleşti.
AUTO KING Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erkan Kıraç,filo şirketlerine sunduğu avantajlarla araçların bakımını hasar onarımlarını üstlendiğini söyledi. Filo şirketlerine; merkezi hasar yönetimi, garantili hizmet, hızlı onarım teknikleri, piyasaya göre uygun fiyat politikası, değiştirmek yerine onarmak prensibiyle hizmet verdiklerini aktaran Kıraç, şirketlerin hasar primlerini aşağıya çekerek ekonomiye önemli ölçüde katkı sağladıklarını söyledi.
 
Öte yandan Türkiye’de gelecek dönemde kurumsal firmaların ve şahısların filo firmalarına yöneleceğinin sinyallerini aldıklarını dile getiren Kıraç,  bunun nedenleri ise şöyle sıraladı; “Yatırım maliyeti, ikinci el değeri, bakım, vergi, hasar ve sigorta masraflarını kendileri karşılamamak adına filo firmalarına yönelmeyi tercih edecek. Bunun bir yansıması olarak filo firmaları gelecek dönemde daha çok rağbet görecektir. Bu farkındalıkla da filo firmalarına oldukça iş düşüyor. Araçların bakımlarını güvendikleri firmalara yaptırmaları,  sürdürülebilir bir büyüme için olmazsa olmazdır” dedi.