Ürün geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı ve tarihi bir yatırımla hayata geçen Egea Ailesi’nin tüm versiyonlarını Bursa’da ilk kez bir arada sergileyen Fiat, “Ezber bozan” Egea Ailesi’nin yanı sıra ticari araç ürün gamı ile de Bursalılardan tam not aldı. Bursa Otoshow 2016, 20 Kasım tarihine dek TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Tofaş çatısı altında yer alan Fiat, Marmara Bölgesi’nin önemli fuarlarından biri olan 9. Bursa Otoshow Fuarı’nda geniş ürün gamı ile tam not aldı. 15 Kasım’da, TÜYAP Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açan fuar kapsamında Fiat, Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen yerli modelleri ile göz doldurdu. Fiat markasını global pazarlarda çok etkin bir noktaya taşıyan Egea Ailesi fuarın yıldızı oldu. Hafif ticaride segmentinin lideri Doblo ile beraber Fiorino ve fonksiyonel pikap modeli Fullback ile de göz dolduran Fiat, 500 model ailesine uzanan geniş ürün yelpazesi ile fuarın dikkat çeken markası oldu.

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Bursalı Egea Ailesi’nin fuar vesilesiyle kendi evinde bir arada sergilenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Aytaç “Gururumuz Fiat Egea’nın, ekim ayı sonu itibariyle Türkiye’de yine en çok tercih edilen model olması bizi memnun ediyor. Ailenin dizel otomatik versiyonlarının devreye girmesiyle daha da fazla talep almaya başladık. Satış rakamımız ekim sonu itibarıyla 76 bin adede ulaştı. Bugün Bursalılar ile buluşturduğumuz Egea Station Wagon (SW) modelimizden de beklentimiz büyük. Toplamda kompakt station wagon pazarı yıllık 1500 adet civarında büyüklüğe sahip, Fiat Egea Station Wagon ile pazarı ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

Dizel otomatik Fiat Egea Ailesi

Türkiye otomotiv sanayinin yakın dönemdeki en önemli projelerinden biri olarak kabul gören Egea Ailesi kapsamında sergilenen tüm versiyonlar, Bursalılardan tam not aldı.

Egea Sedan’ın yanında sergilenen dizel otomatik Fiat Egea Hatchback fuarın dikkat çeken modellerinden oldu. Egea Hatchback, kompakt hatchback sınıfındaki iddiasını 120 HP güç ve 320 Nm tork üreten 1.6 litrelik MultiJet motor ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kombinasyonu ile daha da artırıyor. 200 km/s son hıza sahip dizel otomatik Egea Hatchback, 0-100 km/s hızlanmasını ise 10.2 saniyede tamamlıyor. Sunduğu ortalama 3.8 litrelik yakıt tüketimiyle de dikkat çeken dizel otomatik Egea Hatchback’in kesintisiz vites değişimi ile sürüş konforunu arttıran çift kavramalı şanzıman aynı zamanda performansı da üst seviyeye taşıyor.

Fuarda dikkat çeken bir başka model, ailenin en yeni üyesi Fiat Egea Station Wagon oldu. Sınıfında ilk kez standart olarak sunulan üstün teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Fiat Egea Station Wagon, 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinli manuel, 1.6 litre E-Torq 110 HP benzinli otomatik, 1.6 litre MultiJet 120 HP dizel manuel ve yine 1.6 litre MultiJet 120 HP DCT dizel otomatik motor seçenekleriyle sunuluyor. Kompakt sınıf müşterilerini tüm ihtiyaçlarına hitap edecek olan Fiat Egea Station Wagon, Urban Plus ve Lounge Plus isimli iki ayrı versiyon ile otomobil severlerin zengin donanım beklentilerini karşılıyor.

Full’ fonksiyonel Fiat Fullback

Ticari araçlarda 100 yılı aşkındır varlığını pek çok başarılı modelle ispat eden Fiat’ın orta boy pikap pazarındaki güçlü rekabete katılan Fullback modelinin dizel otomatik ve dört tekerlekten çekişli versiyonu ise fuarda ayrıca ön plana çıktı.

Haziran ayında bayilerde yerini alan, 76.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Fullback, Rock, Hardrock ve Fullrock adı verilen 3 farklı donanım paketi ile tercih edilebiliyor. Çift kabin gövde tipinde satışa sunulan Fullback, 150 HP ve 180 HP’lik iki versiyonu bulunan 2.4 litre silindir hacimli turbo dizel motora sahip. Fiat Fullback, hem 4x2 arkadan itişli hem de 4x4 olarak satın alınabiliyor. Fullback konfor ve arazi performansının göz önünde bulundurulduğu 6 ileri manuel ve 5 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman seçenekleri ile tercih edilebiliyor.