Enerji depolama sistemleri ve mikro şebekelere odaklanan Fransız kamu kuruluşu Engie ile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elektrikli mobiliteyi artırmak için bir ortak girişim kurmayı planladıklarını açıkladılar. Yeni girişimin Avrupa'daki elektrikli araç müşterileri için konut, iş ve kamusal şarj altyapısının yanı sıra yeşil enerji paketleri de dahil olmak üzere eksiksiz bir ürün ve çözüm yelpazesi sunacağını söylediler. Fiat Chrysler (FCA), yeşil mobilite yarışında rakiplerini yakalamak amacıyla bu yıl elektrikli 500 küçük otomobil ve birkaç Fiat, Jeep ve Maserati hibrit modelini piyasaya sürdü.

FCA, 2022'nin sonuna kadar devam eden beş yıllık planında, elektrifikasyona toplam 45 milyar Euro'dan 9 milyar Euro yatırım yapmayı ve tamamen elektrikli veya hibrit olmak üzere yaklaşık 30 elektrikli model sunmayı taahhüt etti.

FCA İcra Kurulu Başkanı Mike Manley, "Öngörülen ortak girişim, mevcut işbirliğinin kapsamını genişletmek, Avrupa'da elektrikli mobiliteye sorunsuz bir geçişi sağlamak ve desteklemek için yenilikçi ürünler ile hizmetler geliştirmek amacıyla her iki tarafın daha da yüksek bir taahhüdüne izin verecek" dedi.

Nihai anlaşmaların bu yıl imzalanması ve ortak girişimin 2021'in ilk çeyreğinde kurulması planlanıyor.