COVID-19 pandemisi sebebiyle 2020 Formula 1 takviminin ilk sekiz yarışı ertelenme ve iptal edilme durumları ile karşı karşıya kalmıştı. 

17-19 Temmuz'da yapılacak olan Britanya Grand Prix'si konusunda ise herhangi bir karar verilmese de, aralarında Tokyo'da yapılacak olan Olimpiyatların da bulunduğu, yazın yapılacak olan pek çok sportif organizasyon iptal edilmişti. 

Britanya Grand Prix'sinin organizatörleri, Çarşamba günü yaptıkları açıklamada yarış ile ilgili verilecek kararın Nisan sonuna kadar alınması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Silverstone ve Formula 1 yönetimi an itibariyle devam eden durumlar hakkında yakın temas halinde ve 17-19 Temmuz'da yapılacak olan Britanya Grand Prix'si konusunda çalışma halindedir. Taraftarlarımızın, çalışanlarımızın ve F1 camiasının güvenliği bizim için öncelik olmaya devam edecek ve biz, doğru otoriteler ile görüşmeler yapmaya devam edeceğiz."

F1 tarafından geçen hafta yapılan açıklamada CEO Chase Carey, takvimin yaz ayında başlayıp 15-18 yarıştan oluşmasını planladığını söylemişti. An itibariyle 14 Haziran'da yapılacak olan Kanada Grand Prix'si sezonun ilk yarışı olarak öne çıkıyor. Fransa ve Avusturya yarışları için de bir karar alınmazken iki yarış birden takvimde Silverstone'un önünde yer alıyor.