2020 Avusturya GP'yi kazanarak sezona zaferle başlayan Bottas, böylece dokuz yarış aradan sonra galibiyete ulaştı ve bu seneki 2., kariyerindeki ise 9. yarış zaferini elde etmiş oldu.

Bottas ayrıca bitime iki tur kala en hızlı turu atarak fazladan bir puanın sahibi oldu ve şampiyonluk umutlarını devam ettirdi.


Rusya Grand Prix'sine pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton, yarıştan önce yanlış yerde kalkış antrenmanı yaptığı için inceleme altına alınmıştı. Yarış başladıktan sonra hakemler, yanlış yerde iki kalkış antrenmanı yaptığı için Hamilton'a beşer saniyelik iki ayrı ceza verdiler. İngiliz pilot, yarış başladıktan sonra ilk virajı, yarışa üçüncü sıradan başlayan ve iyi bir startla Max Verstappen'i geride bırakan Valtteri Bottas'la yan yana döndü. Ancak Hamilton daha iyi bir çekiş yakalayarak yerini korumayı başardı.

Carlos Sainz ilk virajın ardından kaçış alanına girdi ve sol taraftaki bariyerlere çarparak sol süspansiyonunu kırdı. Kısa bir süre sonra da Lance Stroll, Charles Leclerc'in teması sonrası spin atarak bariyerlere çarptı ve yarış dışı kaldı.

Bu iki kazanın ardından pistin temizlenmesi için piste güvenlik aracı girdi. İlk turların ardından Hamilton, Bottas, Verstappen, Esteban Ocon ve Daniel Ricciardo sıralaması oluştu. Hamilton 17. turda pite geldi ve 10 saniyelik zaman cezasını çekti. Sonrasında da sert lastiklere geçiş yaptı.

Red Bull, yarışın 26. turunda Max Verstappen'i pite aldı ve Hollandalı pilot pitten Mercedes pilotu Hamilton'ın önünde dönmeyi başardı. Ertesi tur da Bottas pite alındı ve Fin pilot sorunsuz pit stopun ardından Verstappen'in önünde geri döndü. Yarışın sonraki turlarında ön bölümde neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Bottas, kontrollü şekilde iyi turlar atmayı başardı ve hatasız sürüşünün ardından damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Fin pilot bu sonuçla dokuz yarış aradan sonra ilk zaferini aldı ve kariyerindeki toplam galibiyet sayısını dokuza yükseltti.