FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Oracle Red Bull Racing ve Scuderia AlphaTauri takımlarına Honda RBPT motoru ile teknik destek vermeye devam ederken; Formula 1 takımları yeni araçlar ve geliştirmeler ile heyecan verici bir başlangıç yaptı. Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix’i tamamlandı. Pole pozisyonundan başladığı yarışı başarılı bir performans ile sürdüren Oracle Red Bull Racing takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez kazandı.
 
Oracle Red Bull Racing takımının 2021 ve 2022 yılındaki şampiyonu Hollandalı pilot Max Verstappen, sıralama turlarında yaşadığı teknik sorun nedeniyle 15’inci sırada başladığı yarışta, üst sıralara tırmanarak podyumda ikincilik ile yer almayı başardı. Sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix’ide de birinci olan Verstappen, son turda en hızlı tur puanını alarak yeni sezonda ilk sıradaki yerini korumaya devam ediyor.
 
Dünyanın en çok izlenen motor sporları etkinliği olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yeni sezonun ikinci yarışı Cidde şehrindeki 6 bin 174 metrelik Corniche Pisti'nde 50 tur üzerinden gerçekleştirildi. Yarışı ilk sırada tamamlayan Perez ve ikinci sıradaki takım arkadaşı Verstappen, takımlarına önemli puanlar kazandırdı.