Groupe PSA’nın ilk tam elektrikli hafif ticari araçları Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy, Opel Vivaro-e ve Vauxhall Vivaro-e yakında yollarda olacağının haberini verdiler. Bizleri yakından ilgilendiren kısmı ise bu araçların bu yıl sonunda Türkiye’ye geleceği haberiydi.  Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot online ortamda düzenlenen basın toplantısında bu haberi de paylaştı.

Türkiye’de PSA Türkiye olarak bir çatı altında toplandıktan sonra, otomobil ve özellikle de SUV segmentinde  önemli satış başarılarına imza atan grup, bu hamlesi ile de hafif ticaride farklılık yaratacak.  Yıl sonunda Türkiye’ye geleceği açıklanan tam elektrikli van araçlarına nasıl bir ilgi gösterileceği merakla bekleniyor.

6 ay önce elektrikli van modelleriyle kullanıcıların karışışına çıkacağını belirten Xavier, Lcv adı verilen tamamen elektrikli güçle çalışan motorlu VAN modellerinin amacının 0 emisyonla çevreye katkı sağlamak olduğunu da belirtti. Yüksek standartlara sahip olan yeni modellerin özelliklerini belirten Xavier araçlar geleceğe ışık tuttuğunu söyledi.

Modeller pil boyutuna bağlı iki farklı versiyonla satışa çıkacaklar. Bir versiyonu 50kWh bataryaya sahip olup 230 km menzile, diğer versiyonu ise 75kWh güç ile 330 kilometre menzile sahip. Sürücülerin 50kWh pil için 30 dakika ve 75kWh pil için 45 dakika şarj etmeleri ile yüzde 80 doluluk oranına sahip olabilecekler.

Yeni elektrikli modeller 1275 kilogramlık bagaj hacmine sahip. Ayrıca ekstradan 1000 kilogramlık çekiş gücüne sahip modeller 1,90 m’den alçak yüksekliğiyle birçok tünelden, alçak geçiş yollardan, köprü altlarından ve otomobillerin girebileceği otopark girişlerinden geçebiliyor.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Xavier Peugeot
Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İş Birimi Başkan Yardımcısı

Delphine Coma
Citroën İletişim Direktörü 

Eugenio Franzetti
Peugeot İletişim Direktörü 

Jean-Philippe Kempf
Opel Uluslararası Ürün İletişim Direktörü 

Jeremy Townsend
Vauxhall İletişim Direktörü