4.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor
EQ teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 Serisi köşeli siluetini koruyarak modelin karakterine sadık kalmaya devam ediyor. Ayrıca, çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon ve yeni geliştirilen rijit arka aks kombinasyonu da korunuyor. Merdiven şasisine entegre edilmiş lityum-iyon batarya, düşük bir ağırlık merkezi sağlıyor. Kullanılabilir 116 kWh kapasitesi ile WLTP’ye göre 473 kilometrelik menzil sunuyor. Kombine enerji tüketimi 100 km’de 30.3-27.7 kWh.Tekerleklerin yakınında bulunan bağımsız kontrollü elektrik motoru, maksimum 432 kW toplam güç üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede çıkarken, maksimum 180 km/s sürate ulaşabiliyor. DC şarjla 15 dakikada 170 km’lik menzil elde edilebiliyor. Yüzde 80 doluluğa ise 32 dakikada erişebiliyor.


Arazi kabiliyeti daha da iyileştirildi
Mercedes-Benz G 580 de uygun yüzeylerde yüzde 100’e kadar tırmanma kabiliyetine sahip. Araç, 35 dereceye kadar olan yan eğimlerde dengesini koruyor. Elektrikli G-Serisi, 850 milimetrelik maksimum sudan geçiş derinliği ile geleneksel motorlu benzerlerinden 150 milimetre daha iyi performans gösteriyor. LOW RANGE arazi vitesi, özel bir redüksiyon oranı ile sürüş gücünü artırıyor. Yeni model, akıllı tork vektörleme kullanarak geleneksel diferansiyel kilitlerinin işlevini sanal olarak üretiyor.


EQ teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580, standart olarak MBUX bilgi-eğlence sistemi (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi), nappa deri çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve ambiyans aydınlatmasının yanında opsiyonel olarak da KEYLESS-GO, sıcaklık kontrollü bardak tutucular, Burmester 3D surround ses sistemi ve ‘şeffaf kaput’ sunuyor. Yeniden tasarlanan arazide sürüş kontrol ünitesi ve yeni OFFROAD COCKPIT, ek dijital işlevlerle arazi deneyimini geliştirmek için mevcut seçenekler arasında. Genişletilmiş standart özellikler paletine ve özel tasarım öğelerine sahip sınırlı sayıda üretilen bir model olan EDITION ONE da lansmanda satışa çıkarılacak.

Eylül’de gelecek, en ucuz G Serisi olacak
G 580, Eylül ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Elektrikli G 580, en ucuz G Serisi olacak. Ülkemizde halihazırda satılan G-Serisi’nde 3.0 lt dizel motor yer alıyor. Yüzde 220’lik ÖTV dilimine giren aracın fiyatı 13 milyon 57 bin lira. G 580 ise yüzde 60’lık ÖTV ile geleceğinden, fiyatı konvansiyonel motorluya göre daha makul seviyede yer alacak.