16 Ekim Cumartesi günü Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ve TOSFED Başkan Yardımcısı Orhan Birdal’ın katıldıkları start seremonisi ile başlayan ralli, yoğun yağmur yağışı nedeniyle ekipleri oldukça zorlarken büyük çekişmeye sahne oldu.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen ve 76 ekibin start aldığı yarışı, BC Vision Motorsport takımından Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi Ege Rallisi’ni 10.1 saniye farkla ilk sırada tamamlayarak, bu sezon ikinci zaferlerini İzmir’de kazanmış oldu. İkinciliği kazanan ekip Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R5 ile Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı olurken, BC Vision Motorsport takımından Buğra Banaz-Gürkal Menderes ekibi de Skoda Fabia R5 ile yarışı genel klasman üçüncüsü olarak tamamladı. Rallinin markalar birinciliğine Castrol Ford Team Türkiye, takımlar birinciliğine ise BC Vision Motorsport ulaştı.

Sınıf N’de GP Garage’dan Efe Albağlar-Ersin Ören, İki çeker ve Sınıf 4’te Castrol Ford Team Türkiye takımından Emre Hasbay-Burak Erdener, Sınıf 3’te aynı takımından Erol Akbaş-Egemen Dural, Sınıf 5’te Clio Rally Trophy Turkey’den Mehmet Besler-Egemen Ertük birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın genç pilotlar birincisi Castrol Ford Team Türkiye takımından Emre Hasbay olurken, genç co-pilotlar birincisi Gürol Baranlı ile yarışan Alperen Tetik, kadın pilotlar birincisi Nissan Micra ile Özlem Uludağ Gülcan ve kadın co-pilotlar birincisi de Clio Rally Trophy Turkey’den eşli Tuncer Sancaklı ile yarışan Asena Sancaklı oldular.

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Türkiye Historic Ralli Şampiyonası klasmanında Parkur Racing takımından Üstün Üstünkaya-Kerim Tar bir kez daha hem genel klasman hem de Kategori 2 birinciliğini kazanan ekip olurken, ikinciliği ilk kez oğlu Ömer Gür ile yarışan Levent Gür elde etti. Murat 131 ile yarışan baba oğul ekip aynı zamanda Kategori 1 birinciliğinin de sahibi oldu. Historic klasmanında üçüncülüğü ise Murat 131 ile yarışan Gerçek Sunman-Bahar Sunman çifti elde etti.

Şevki Gökerman Ralli Kupası klasmanında Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta R1 ile yarışan İzmirli ekip Ayhan Germirli-Mustafa Nazik birinciliği kazanırken ekip aynı zamanda Kategori 3 birincisi oldu. Bu klasmanda Ford Fiesta R2 ile ikinciliği kazanan Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç aynı zamanda Kategori 2 birinciliğine de uzandı ve kupada liderliğine yükseldi. Şevki Gökerman Ralli Kupası genel klasman üçüncüsü Peugeot 208 R2 ile Eskişehirli ekip Ateş Berberoğlu-Elif Sarıkaya olurken, Kategori 1’de Ford Fiesta R1 ile İzmirli Kemal Çetinkaya-Ünsal Deniz, Kategori 3’te de Ford Fiesta ST ile Bursalı Mehmet Gökseven-Bahadır Özcan birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Ekiplerin iki gün boyunca 254,68 km. kat ederek 8 özel etapta zamana karşı mücadele ettiği zorlu ralli, 17 Ekim Pazar akşamı Sığacık Teos Marina’daki finiş podyumunda Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş, Seferihisar İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Seferihisar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Şimşek ve Seferihisar Gençlik Spor İlçe Müdürü Arzu Yıldırım Toğrul‘un da katıldıkları ödül töreni ile son buldu.

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası 13-14 Kasım tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından düzenlenecek olan Kocaeli Rallisi ile devam edecek.