10 ayaktan oluşan TOSFED 2020 Dijital Pist Şampiyonası’nda elemelere katılan 250 kişiden 14’ü Red Bull Ring’de iki yarıştan oluşan ilk ayağına çıktılar. Red Bull ana sponsorluğunda, Shell Helix ve Spor Toto katkıları, motorsport.com’un medya sponsorluğunda gerçekleşen şampiyonanın ilk ayağında Alfa Romeo 4C Gr.3 araçları kullanıldı.

Uzun zamandır heyecanla beklenen TOSFED Dijital Şampiyonası’nın Red Bull Ring’deki ilk ayak ilk yarışını kazanan isim Aytaç Gördös oldu.

Yarış öncesinde gerçekleşen sıralamalarda 1:27.688 ile en hızlı turu atan Atalay Buğrahan Ant pole pozisyonunu kazanırken onun yanında Özcan Yılmaz yer aldı. Atalay yarışın startında ve ilk turunda yerini korumayı başarırken Aytaç Gördös ilk turda 2. sıraya yükselmeyi başardı. Gördös, çok geçmeden 2. turda liderliğe yükseldi ve yarışın sonuna kadar yerini rahat bir şekilde koruyarak ilk yarışı kazanan isim oldu.

Hareketli start ile başlayan 2. yarışta ilk başta Serkan Temizel önde olsa da bu çok uzun sürmedi. Tuğran Sezgin, yarış başlar başlamaz Temizel’i geçerek ilk sıraya yükseldi. İkili arasında bir süre mücadele devam etse de kazanan Tuğran Sezgin oldu.

İlk yarışın galibi Aytaç Gördös, 2 yarış ortalamasına baktığımızda daha çok puan kazansa da Sefa Batuhan Bilgin, iki yarışta da en hızlı turu atarak ekstra 4 puan kazandı ve iki pilot 21 puan ile zirvede yer alıyor. 

TOSFED Dijital Pist Şampiyonası'nın 2. ayağı 6 Haziran Cumartesi günü 22:00'da Brezilya'nın Interlagos pistinde gerçekleşecek.