Sürüş deneyimini geliştirmek için alışılmadık bir yol izlemek Mazda ekibinin her üyesinin DNA'sındadır. Kanıtlar, işleri kendine özgü bir şekilde yapmayı başarabilen bir otomobil üreticisinin örnekleriyle dolu kayıt kitaplarında ve tarihsel kroniklerde bulunabilir. Bu kayıtlar, kilometre taşları ve diğer efsanevi teşebbüsler, çeşitli ortamlarda elde edilen sayısız kadar çeşitlidir.

Her şey 1931'de, o zamanki makine üreticisi ilk aracını, Mazda-Go adlı üç tekerlekli bir kamyonu ürettiğinde başladı. Toda Kogyo Co., o zamanlar Mazda'nın çağrıldığı gibi, üreticiye 50 milyondan fazla otomobil sürecek ve 2024 yılına kadar yıllık üretim kapasitesindeki 2 milyon markayı kırmayı hedefliyor. Bu arada, şirket her zaman itti ve erken yapmaya başladı.

Önemli başarıların kronolojisi

1936
Mazda, beş Mazda-Go modeliyle (KC ve DC tipi) kros tanıtım turuna çıkıyor. Japonya'nın ana ada zincirinin en güney ucundaki Kagoshima'dan başlayan sefer, 25 gün sonra Tokyo'ya gelen üç tekerlekli teknenin 2.700km toz, çamur ve omurga tıkanıklık parkurlarındaki dayanıklılığını sergiliyor. Tanıtım satışları önemli ölçüde artırdı; 1940 yılında Mazda ilk binek otomobil prototipini bile sunacaktı. Ancak İkinci Dünya Savaşı, dört kapılı sedanın üretime geçmesini engelledi.

1945
Mazda, Hiroşima'da şehirdeki atom bombasının patlamasından sadece dört ay sonra ticari araç üretimine devam ediyor.

1960
Şirket, binek otomobil pazarına Mazda R360 Coupé ile rekor bir şekilde giriyor. Büyüleyici hafif 2 + 2 coupe, o yıl Japonya'nın gelişen mikro otomobil segmentinin% 65'ini ve tüm yerli otomobil pazarının% 15'ini elde etti.

1967
Dünyanın ilk çift rotorlu Wankel döner motoru ve şimdiye kadar sadece ikinci döner üretim modeli olan ilk üretim otomobili Mazda Cosmo / 110S'nin lansmanı yapıldı. Cosmo aynı zamanda Almanya'nın Nürburgring'deki 84 saatlik Marathon de la Route dayanıklılık yarışında 1968'de dördüncüyü bitiren ilk döner otomobildi.

1970
Mazda onun 100,000 üreten inci döner motorlu taşıt, hiçbir rakip hiç ulaşmasını sağlayacak seviyede. Hiroşima otomobil üreticisi, şimdiye kadar benzersiz güç aktarma organlarıyla neredeyse iki milyon araba, kamyonet ve kamyonet satmaya devam edecekti.

1973
Tokyo Otomobil Fuarı'nda çığır açan Mazda, uzay çağındaki Mazda CVS Kişisel Otomobilini sunuyor. Sürücüsüz elektrikli minivan benzeri prototip, zamanının çok ötesinde, bugün hala bizi terk eden bir trafik vizyonuna erken bir bakış sundu.

1977
İki Mazda 323, Hiroşima'dan Frankfurt'taki IAA prömiyerine giden 15.000 km'lik yolculuğu 40 gün içinde neredeyse birkaç düz lastik hariç olmak üzere neredeyse hiç düz lastik olmadan satışa çıkmadan bile yeni kompaktın güvenilirliğini teyit ediyor.

1978
Şık, kompakt bir spor kupası olan Mazda RX-7'nin tanıtımı. Sürmek için bir zevk, üç nesil boyunca satılan 811.000 adet ile tarihteki en popüler döner model olmaya devam edecek ve aynı zamanda yarış pistinde sayısız rekor kırdı. Aynı yıl, modifiye edilmiş bir RX-7, Bonneville Salt Flats'te sınıfı için bir kara hızı rekoru (296km / s) belirler.

1980'ler
Döner RX-7, yarış pistinde sayısız rekor kırdı, diğerlerinin yanı sıra 100 artı IMSA yarışını, herhangi bir pistonlu motor modelinden daha fazla kazanırken, 24 Saat Daytona'da GTU sınıfına (2.5 litrenin altında) hakim oldu 1982-93 yılları arasında üst üste 12 yıl. 1986'da ikinci nesil RX-7, Bonneville'de 383.7km / s'lik yeni bir sınıf hız rekoru kırdı.

1989
Mazda, Jinba Ittai veya “binici ve at bir arada” konseptiyle klasik roadster pazarını tek elle canlandıran MX-5'i piyasaya sürdü . Hafif mühendislik ve erişilebilir sürüş eğlencesi için yeni standartlar belirleyen uygun fiyatlı iki kişilik, anında dünya çapında yüzlerce ödül kazanırken ve canlı bir hayran kitlesi çekerken kendi üretim ve satış rekorlarını kırıyor. Ayrıca dünyanın en çok üretilen üretim otomobili oldu.

1990
1977 yolculuğunun devamı olarak, altı Mazda otomobili (626s, 323s ve E2200 minibüsler) Japonya'dan Mazda'nın Leverkusen'deki Alman genel merkezine sürüyor, bu sefer dağılan Sovyetler Birliği aracılığıyla.

1991
Döner motor tarihinin en büyük başarılarından birinde, Mazda 787B 24 Saat Le Mans'ı kazanarak yarış tesisini şok ediyor. Bir Japon markasının ilk zaferi ve pistonsuz bir otomobilin tek zaferiydi.

1993
Miller döngüsü motoruna sahip ilk üretim modeli olan Mazda Xedos 9 (Millenia & Eunos 800 olarak da bilinir) piyasaya sürüldü. E-segment sedan 2.3 litrelik V6, daha az yer değiştirmeden daha fazla güç üretmek ve aynı zamanda verimliliği artırmak için gecikmeli emme valfi kapağını bir süper şarj cihazıyla birleştiren benzersiz bir düzene sahiptir.

1995
Modifiye edilmiş üçüncü kuşak RX-7, Bonneville'de 389km / s'lik bir başka kara hızı rekoru kırdı.

2000
Guinness Dünya Rekorları resmi olarak MX-5'i satılan 532.000 adet ile tarihteki en çok satan iki kişilik spor otomobil ilan etti. Birkaç kez güncellendi, MX-5'in bir tuhaflık tuttuğu bir başlık.

2004
Döner Mazda RX-8, selefinin kaldığı yerden devam ediyor ve Almanya'nın kuzeybatısındaki Papenburg otomotiv test tesisinde yüksek hızlı ovalde 40 uluslararası FIA rekoru kırıyor.

2011
Mazda'nın yeni Kodo tasarım dilinin yanı sıra yakıt verimliliğini, performansı, güvenliği ve sürüş keyfini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış bir dizi alışılmadık motor, şanzıman, araç gövdesi ve şasi olan Skyactiv Technology'nin tanıtımı. İlk olarak Mazda CX-5 ile uluslararası olarak sunulan yepyeni bir crossover SUV, Skyactiv ve KODO daha sonra her yeni Mazda model nesli için son derece olumlu bir resepsiyona ve yüzlerce daha fazla ödüle uyarlanacak.

2013
Birkaç yeni nesil Mazda3s, Japonya-Almanya gezisini Rusya, Belarus ve Polonya üzerinden tekrarladı.

2013
Mazda hayran topluluğu, Mazda otomobillerinin en büyük geçit töreni için yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı.

2014
Mazda6, önceki rekoru 24 saat boyunca (221.1km / s ile 209.8km / s) ve 2.0-2.5 litrelik turbo dizel motorlar için diğer birçok FIA rekorunu kırarak Skyactiv-D motorlarının gücünü gösteriyor.

2014
Mazda taraftarları, Kuzey Amerika'daki 1.934 roadster, Salinas, Kaliforniya'daki Mazda Yarış Pisti'nde bir otomobil fuarına katılırken çoğu MX-5 için dünya rekorunu kırdı.

2016
Dördüncü nesil bir model olan 1 milyonuncu MX-5, Hiroşima'daki Ujina Fabrikası 1 numaralı montaj hattını tamamladı. Kırmızı soft-top daha sonra yaklaşık 200.000 hayranın imzalarını toplayacağı bir dünya turuna başladı.

2018
Japonya'da inşa edilen 50 milyonuncu Mazda ile bir başka üretim kilometre taşına ulaşıldı. Mazda, 2024 yılına kadar yıllık küresel kapasiteyi 2 milyon birime çıkarmaya odaklandığından daha fazla üretim merkezi kaçınılmaz.

2018
Mazda, Sibirya'ya gidip dünyanın en eski ve en derin gölünü geçecek resmi izin alan ilk otomobil üreticisi olduktan sonra, dondurulmuş Baykal Gölü'ndeki popüler CX-5'in AWD versiyonunun buz üzerinde yeteneklerini gösteriyor.

2019
Gerçekten de, birinci nesil MX-5 , 12 saat içinde kapsanan en saç tokası dönüşlerinin rekorunu kırıyor . Avusturya Alpleri'ndeki Kaunertal Buzul Yolu'nda yağmurlu bir gecede alınan 2.900 eğrisi, Almanya'nın en iyi RID Rekord Enstitüsü'nün iki katından daha fazlaydı.

2019
Skyactiv-X'in lansmanı. Dünyanın piyasada bulunan ilk sıkıştırma ateşlemeli benzinli motoru, bir dizelin olağanüstü gerçek dünya yakıt verimliliğini ve torkunu Skyactiv-G benzinli motorunun yumuşak, serbest devirli doğası ve tepkisiyle birleştirir.