Mercedes, geçtiğimiz ay düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda 500 kilometre mesafeli, tamamen elektrikli, crossover şekline sahip Generation EQ konsepti ile EV niyetlerini belli etmişti. Bu yalnızca gelecek şeylerin habercisiydi. Daimler, Ar-Ge patronu Thomas Weber aracılığı ile, yepyeni bir EV ailesi için 10 milyar euro harcayacaklarını açıkladı. Mercedes’in toplam satışların %15-25'ini oluşturacağını tahmin ettiği elektrikli otomobillerin, 2025 yılına kadar aynı platforma dayalı olarak üretilmesi planlanıyor.

Açıklama, Weber’in Alman gazetesi Stuttgarter Zeitung’a verdiği röportaj ile birlikte geldi. Weber, elektrikli otomobillerden üç tanesinin Smart tarafından satılacağını belirtti. Batarya teknolojisinde beklenen gelişmeler sayesinde gelecekteki Smart markalı otomobiller tek şarjla 700 kilometreye kadar gitme imkanına sahip olacak. 

Öncelik, yukarıda bahsedilen Generation EQ konseptinde olacak. Bu konseptin Almanya Bremen’de üretime geçeceği tahmin ediliyor. Mercedes, crossover'ın kesin piyasaya çıkışı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ancak aracın 2020’nin sonuna kadar yollarda yerini alması bekleniyor. Elektrikli model, yeni tanıtılan EQ markasının bir parçası olacak. Hatta daha sonra lüks bir Maybach versiyonu bile çıkabilir.

Thomas Weber, EQ markasının Daimler’in geleneksel motorlu otomobillerinden tasarım anlamında farklı olacağını ancak maliyeti azaltmak adına onlardan mümkün olduğunca fazla parça ödünç alacağını ifade etmişti. Söylentilere göre, otomobillerden bazıları 100 km / sa hıza 5 saniyeden kısa sürede ulaşabilecekler ve 500 kilometre menzile sahip olacaklar.

Weber, güncellenmiş S-Serisi hakkında da kısaca konuştu ve önümüzdeki baharda gelecek olan S500 plug-in hibrit modelinin elektrik gücüyle 50 kilometre gidebileceğini belirtti. Yani mevcut modelden 18 kilometre daha fazla.

Kaynak: Automotive News aracılığı ile Stuttgarter Zeitung