Reuters’ın haberine göre, Volkswagen, yeni bir yeşil çağda satışlarını artırmayı amaçlayan kitle pazarı için küçük bir elektrikli otomobil geliştirmeyi planlıyor.

“Small BEV (Battery Electric Vehicle)” adlı proje kapsamında mühendisler, 20.000 ila 25.000 Euro (Avrupa fiyatı) arasında bir fiyata satışa sunulacak bir Polo büyüklüğünde tamamen pille çalışan bir araba geliştirmek için yarışıyorlar.

Yeni elektrikli, Volkswagen'in Avrupa’da Eylül ayında satışa sunulan ID.3 elektrikli otomobilinden daha ucuza mal olacak.

Volkswagen, aracın neye benzeyebileceği, ne zaman piyasaya sürüleceği veya nerede üretilebileceği konusunda ayrıntı vermedi.

Otomobil üreticisi, Avrupa Birliği'nin daha katı emisyon hedeflerinin, Avrupa otomobil satışlarındaki hibrit ve elektrikli araçların oranını önceki hedef olan% 40'tan 2030'a kadar% 60'a çıkarmaya zorlayacağını söyledi.

Bu ayın başlarında, planladığı dijital ve elektrikli araç teknolojilerine yatırımını önümüzdeki beş yıl içinde 73 milyar Euro'ya (86 milyar $) çıkardı ve bunun yaklaşık 35 milyarı e-mobiliteye yatırılacak.

VW markası şu anda 2025 yılına kadar 1,5 milyon elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor.