Aston Martin , koronavirüs krizinin etkisi nedeniyle satışların geçtiğimiz yıla göre yaklaşık üçte bir düştükten sonra, bu yılın ilk çeyreğinde derin bir kayıp kaydetti, ancak İngiliz lüks otomobil üreticisi önemli bir spor aracı üretiminin yolunda olduğunu söyledi.

 James Bond'un seçtiği otomobil üreticisi olarak popüler olan Aston Martin, Ekim 2018'den bu yana ciddi kayıp yaşadı ve hisse fiyatının 19 Pound’tan 40 Pence'ye düştü.

 Kanadalı milyarder Lawrence Stroll'u Aston Martin’e yatırım yapmaya zorlayan İngiliz üretici, likiditeyi artırmak için gelecekteki fonlama ve yeniden finansman seçeneklerini gözden geçirmeye devam edeceğini söyledi.

 Koronavirüs pandemisi pazar talebini vurdu ve dünyadaki otomobil markaları fabrikalarında üretimi askıya almaya zorladı. Ancak Aston Martin, geçtiğimiz hafta Galce tesisinde faaliyetlerine devam etmeye başladı. Fakat henüz Güney İngiltere'deki diğer tesislerinde üretime başlamadı.

 Aston Martin İcra Kurulu Başkanı Andy Palmer Reuters'e verdiği demeçte, "Ocak ayında Çin'den başlayarak COVID-19 tarafından açıkça göze çarptı, ancak Avrupa ve Amerika'ya karşı gördüklerimizde zararı daha açık bir şekilde gördük." dedi.

 Şirket, geçen yıl 21 milyon dolar zararla karşılaştırıldığında, bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi 145 Milyon $  zarar açıkladı ve bunun artık yıllık bir görünüm sağlayamayacağını söyledi. 2019'daki tam yıl kaybı 104 milyon lira oldu. Aston Martin’in hisseleri bu açıklamanın ardından 36 puan düşüşle% 5 geriledi. Bu düşüşün ardından bir açıklama yapan firma, "İhtiyatlı olduğu gibi süregelen belirsizlikler göz önüne alındığında, şirket gelecekteki tüm fonlama ve yeniden finansman seçeneklerini gözden geçirmeye devam ediyor." dedi.

 İngiliz lüks otomobil üreticisi, hacimleri artırmak ve yeni alıcılara hitap etmek için anahtar olan DBX SUV'un üretiminin yolunda olduğunu ve güçlü bir sipariş defterine sahip olduğunu söyledi.