Türkiye’de COVID-19 salgını ile yapılan mücadelenin en önemli faaliyetlerinden biri; T.C. Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 1 No’lu Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda gerçekleştirilmektedir. İstanbul Zeytinburnu’nda 1971’den bu yana faaliyet gösteren laboratuvarda halk sağlığı açısından gerekli mikrobiyolojik, virolojik, toksikolojik ve biyokimyasal testler ve analizler yapılmaktadır.

Salgının ortaya çıkmasında bu yana her gün üç vardiya ile 24 saat çalışan 105 biyolog ve laboratuvar çalışanları günde yaklaşık 4.000 adet test sonucunu hızla alabilmek için büyük özveri ile aralıksız çalışmakta, tüm hastane ve sağlık kurumlarına en büyük desteği sağlamaktadır. Uzun çalışma saatlerinde halkımızın sağlığı için zamanla yarışan fedakar laboratuvar çalışanlarının tüm “Hastane Terliği, Uniforma, T-shirt ve Bone” ihtiyaçları Toyota İstif Makineleri A.Ş. tarafından karşılanırken, onlara destek vermek için bir de kahve makinesi hediye edildi. Destek paketi 16 Nisan Dünya Biyologlar Günü’nde tesis önünde yetkililere teslim edildi.

 1988’de %100 Türk sermayesi ile kurulan Toyota İstif Makineleri A.Ş., dünyada istifleme makineleri pazarında %25 pazar payı ile lider olan Toyota markasının Türkiye’deki satış ve servis hizmetlerini sağlamaktadır.