Citroen, geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda, çekici, tamamen elektrikli bir spor coupe olan Citroen E-Tense konseptinin tanıtımını yapmıştı ancak üretime geçiğ geçmeyeceği teyit edilmemişti. Bununla birlikte, Citroen'in E-Tense adının tescillerini almasının ardından bu durum değişebilir; bu da bir üretim modelinin yakın olabileceğini düşündürüyor.

Ne yazık ki bu aracı uzun süre beklemek zorunda kalabiliriz. Bazı kaynaklar gelecek süreçte DS SUV'un üretimine yol açmak için E-Tense'i şu anlık nihai formunda görmemizin olası olmadığını ve aracın 2021'den sonra gelebileceği tahmin ediliyor. E-Tense eğer üretime geçerse, muhtemelen 402 beygir gücü ve 381 lb-ft tork üreten konseptle aynı all-elektrikli güç aktarım organını kullanacak ve bir dizi lityum-iyon pil paketi ile güçlendirilecek. 360km'ye yakın menzili güncellenmiş bataryaları ile uzatılabilir ancak 4.5 saniyelik 0-100km/s hızlanması pek de Tesla'yı endişelendirecek gibi görünmüyor.

PSA şefi Carlos Tavares, DS, mevcut hatchback'lerinden ve SUV'lerinden radikal bir sapma olduğu için E-Tense için üretim planlarını doğrulamakta tereddüt gösteriyor olsa da, E-Tense Konseptini gerçek zamanlı hale getirme konusundaki ilgisini açık bir şekilde dile getirdi. Geçen sene, gösteri arabası ayrıca halka açık sokaklarda insanların baş döndürücü güzelliğine nasıl tepki verdiğini görmek için Paris sokaklarında yola çıkmıştı.