Tesla açıkladığı rapora göre rekor üç aylık teslimatlar bildirdi ve Çin üretimini hızlandırırken küresel çip kıtlığını resmen ortadan kaldırdı.

Milyarder CEO Elon Musk liderliğindeki Tesla, dördüncü çeyrekte analistlerin 263 bin 26 araçlık tahminlerinin çok üzerinde 308 bin 600 araç teslim etti.

Tesla'nın Ekim-Aralık teslimatları, bir önceki yıla göre yaklaşık %70 ve önceki çeyreğe göre rekor teslimatlardan yaklaşık %30 daha yüksek.

Elektrikli otomobil şirketi, rekabetin artmasına ve ürün güvenliği konusundaki tüketici şikayetlerinin ardından düzenleyici baskının artmasına rağmen Çin'de üretimi hızlandırdı.

Tesla, Çin yapımı modelleri Avrupa'ya ve bazı Asya ülkelerine gönderiyor.

Yıllık bazda, otomobil üreticisi teslimatlarını bir önceki yıla göre %87 artırarak 2021'de 936 bin172 araca çıkardı.

Tesla Finans Direktörü Zachary Kirkhorn, Ekim ayında yaptığı açıklamada, şirketin Teksas ve Berlin'de yeni araç teknolojileri ve yeni ekipler kullanacak olan yeni fabrikalarında üretimi ne kadar hızlı artırabileceğini tahmin etmenin zor olduğunu söylemişti. 

Tesla, Ekim ayında yaptığı açıklamada, 2021 yılının sonuna kadar her iki tesiste de ilk üretim arabalarını inşa etmeyi hedeflediğini ancak bu hedefe ulaşıp ulaşmadığının bilinmediğini söyledi.